vrijdag 10 juli 2015

Feest in Plaswijckpark: Dierenwijck fase 1 is geopend

In het altijd gezellige Rotterdam ligt het prachtige Plaswijckpark. Hier vind je plezier voor groot en vooral klein. In Plaswijckpark vind je een verkeerstuin, speeltuin en ook binnen kan er naar hartenlust gespeeld worden. Je kunt met mooi weer zelfs in Zwanenbootjes over het meer varen. Maar dat is nog niet alles. Er wonen ook dieren in het park. En deze dieren vierden samen een feestje in hun vernieuwde Dierenwijck. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Plaswijckpark, al sinds 1923
Voordat het nieuwe gedeelte door buurtbewoners en belangstellenden kon worden bekeken, werden er eerst mooie verhalen vertelt door Annemarie Weverling van Plaswjickpark. Zo vertelde ze dat het park in 1923 is geopend door de kleurrijke heer Loos. Hij had zelf negen kinderen en wilde iets doen voor alle kinderen in de stad. De bleekneusjes, zoals hij ze liefkozend noemde, en hun (groot)ouders moesten een plek hebben waar ze konden wandelen, spelen en vooral genieten van de natuur. Dit resulteerde in een prachtig park, ofwel ‘aards paradijs’, zoals de heer Loos zelf voor ogen had. Voor de Rotterdammers en buurtbewoners is Plaswijckpark dé plek om een heerlijke dag of middag met de (klein)kinderen door te brengen.

Heropening Dierenwijck
Sinds december 2014 is Plaswijckpark al druk met de verbouwing van Dierenwijck. Het dierengedeelte was nodig aan verfrissing toe en men besloot dit in verschillende fasen te bewerkstelligen. Uiteindelijk is er gekozen om de verbouwing in twee fasen te laten verlopen, zodat de bezoekers niet al te lang afgesloten zouden zijn van hun geliefde dieren in Dierenwijck. En gisteren, donderdag 9 juli, mocht een ieder het resultaat bekijken. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Duurzaam & sfeervol
Het vernieuwde Dierenwijck heeft een verbeterde infrastructuur gekregen met een mooi, nieuw wandelpad waarmee je langs de verblijven van de schapen, alpaca’s en andere dieren wandelt. Ook is er een nieuwe brug over het water die nieuwsgierige bezoekers naar de kraamkamer en het boerenplein loodst. In de kraamkamer kun je op bezoek bij de kleinste en jongste bewoners van Dierenwijck. Op het boerenplein mogen kinderen hun schoenen verwisselen voor klompen en lekker op ontdekkingstocht gaan. In Dierenwijck komt de beleving tussen mens en dier echt helemaal tot leven. Bijzonder in Dierenwijck is dat het hoenderhok een zeer oud gebouwtje is. Maar ook dat het dak van de kraamkamer is gemaakt van het dak van het Steenbokkenverblijf uit 1923. Alleen het otterverblijf is nog niet helemaal klaar, maar dat zal de komende maand afgerond worden.

Fase 2 na de zomer
Na de zomer start fase 2 van de vernieuwing van Dierenwijck. Dan komt er nog een speelbeek bij waar kinderen lekker vies in mogen worden, maar ook de kracht van water kunnen gaan ontdekken. Ook zullen de boomhutten gaan verschijnen en kun je fluisterend op zoek naar herten in het Hillegersbergse Woud. Dat wordt spannend! Tot die tijd is het nu al een groot feest in Dierenwijck.Je vindt Plaswijckpark aan de Ringdijk in Rotterdam. Parkeren kan op het parkeerpleintje van de Adrianalaan (schuin tegenover Plaswijckpark).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.