maandag 19 januari 2015

Blue Monday… en je goede voornemens

Het is vandaag de derde maandag van januari. Statistisch gezien schijnt dit – zo is wetenschappelijk onderzocht – de meest depressieve dag van het jaar te zijn. Daarom is vandaag omgedoopt tot Blue Monday… Een blauwe maandag waarop je stiekem in je bed had willen blijven liggen. En het weer – koud, guur en mistig – helpt er vandaag ook al niet aan mee. Dan heb je toch eigenlijk zin om ook nog eens al je goede voornemens de deur uit te gooien… Of toch niet?

Geen excuus
Hoewel we allemaal wel eens een mindere dag kennen, hoeven we natuurlijk Blue Monday niet aan te grijpen als een excuus voor een baaldag. Alhoewel, mocht je vandaag vrij zijn dan is een dagje met een goede film op de bank natuurlijk best wel lekker.

Moeite met de goede voornemens
Wel schijnt er een verband te bestaan met het volhouden van de goede voornemens en Blue Monday. Niet zozeer met de maandag zelf, maar wel dat we nu zo’n drie weken verder zijn. Veel mensen gaan dan de balans opmaken hoever ze al zijn richting het te behalen doel. Ook kan je lichaam na drie weken ‘bekijk het maar’ tegen je zeggen, waardoor je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Veel mensen geven de brui aan de goede voornemens, en dat is eigenlijk best wel zonde nu je al zo goed bezig bent.

Zo hou je het vol
Gun jezelf tussentijds een baaldag en stel misschien je doelen wat bij, zodat je de goede voornemens beter kunt volhouden. Of je nu wilt afvallen, stopt met roken of meer wilt bewegen, wanneer je af en toe de teugels laat vieren kan je er weer helemaal tegen. En zie je het even helemaal niet meer zitten? Stel dan een nieuw plan op met reëlere doelen. Dan komt het vast wel goed.

Kom uit je dip
Heb je vandaag last van een Blue Monday dip? Trakteer jezelf dan eens op iets lekkers of leuks vandaag. Ga lekker naar de film, de dierentuin, een pretpark of shoppen, doe een gek dansje door de kamer op je lievelingsmuziek en geniet. Zelfs al is het weer buiten een beetje deprimerend.

Happy Blue Monday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.