maandag 5 januari 2015

Goedgemutste Smoothies: wat doe je met de wollen mutsjes?

De Goedgemutste Smoothies van de Goedgemutste Breicampagne van Innocent en Nationaal Ouderenfonds staan vanaf deze week met warme, vrolijke wollen mutsjes op in de koelvakken van de Kiosk (NS Stations), Albert Heijn, Esso en een selectie delicatessenwinkels. Met iedere Goedgemutste Smoothie (er zijn er meer dan 80.000 te vinden!) die je koopt steun je het Nationaal Ouderenfonds (en wel met 20 cent per Goedgemutst flesje). De mutsjes zijn door vele breisters vol liefde en plezier gemaakt. Die gooi je dus niet zomaar in de prullenbak. Maar wat moet je dan wel doen met de mutsjes wanneer je smoothie op is? Ik heb enkele suggesties voor je.


Vrolijke fruitschaal & warme eitjes
Gezien op de Facebook pagina van Innocent een paar jaar terug: een mandarijntje met een mutsje op. Versier de fruitschaal met de minimutjes. Zeg nu zelf, dat is toch heel erg gezellig. Peren en bananen passen de mutsjes overigens ook heel erg goed. En wat een verrassing als er ineens een mandarijn met muts in de lunchtrommel zit. Een Smoothie mutsje is overigens ook perfect als eierwarmer. Of zet de eitjes in de koelkast eens een mutsje op en verras je huisgenoten met deze vrolijke noot in het koelvak.Grappig drankje
Ga je binnenkort op skivakantie? Neem dan de mutsjes mee en zet ze op de borrelglaasjes. Iedere winterse après ski wordt er meteen een stuk eigenwijzer van. Bovendien kun je de mutsjes zo gebruiken als glas marker.

Voor kleine knuffels
Heb je kleine knuffeltjes in huis (van de kinderen of nog van jezelf) zet die dan eens een gek wollen mutsje op. Breidt de garderobe uit met verschillende mutsjes van diverse smoothies.Bewaar ze voor de volgende keer
Kun je niet breien (of heb je geen tijd), maar heb je wel Goedgemutste Smoothie mutsjes in huis? Bewaar deze dan goed en stuur ze eind november gratis naar Innocent. Want ook gerecyclede mutsjes mogen weer meedoen aan de campagne.

Overigens vindt Innocent het erg leuk om al die gekke creaties terug te zien. Stuur gerust een foto naar hun Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.