donderdag 18 december 2014

Kerstvakantie? Ga er lekker op uit

Het is bijna kerstvakantie! Heerlijk even een paar weken vrij. Wil je wat gezelligs gaan doen in deze mooie, gezellige tijd? Dan heb ik wel een paar leuke suggesties voor je waar je met en zonder kinderen heerlijk van kan genieten. Zo kun je in winterse sferen naar de dierentuin of bezoek je een prachtige tentoonstelling. Ik zet een paar bijzondere uitjes voor je op een rijtje. Check ook de websites van je eigen favoriete dierenpark of pretpark voor het winterse openingsschema.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Winter Efteling
Heerlijk genieten in een sprookjesachtige wereld vol gezellige vuren, sprookjesachtige verlichting en winterse activiteiten. Ga lekker schaatsen, geniet van live muziek en duizenden lichtjes. Tot en met 1 februari kun je volop genieten van de schaats- en langlaufbaan en natuurlijk Aquanura. Deze watershow ziet er in de wintertijd nog mooier uit. Doordeweeks is de Winter Efteling open vanaf 11:00 uur tot 18:00 uur, in de weekenden geopend tot 19:00 uur en in de Kerstvakantie zelfs tot 20:00 uur. Of ga je Oud & Nieuw vieren in deze sprookjesachtige omgeving? Voor meer informatie Efteling.com/winterefteling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winterpark Amersfoort
Drie kilometer sfeerverlichting, 25 vallende sterren en duizenden lampjes zullen de winteravonden – die gelukkig vroeg beginnen – extra sfeer geven in DierenPark Amersfoort. Tijdens de Kerstvakantie is het park omgetoverd tot een waar sprookjespark. Op 27, 28, 29 en 30 december is het park ’s avonds tot 20:00 uur geopend, zodat je extra lang kunt genieten van de dieren en bijzondere activiteiten, zoals een speciale Tijgerrondleiding en een Koukleumrondleiding. Bovendien kun je vanaf 16:00 uur tegen gereduceerd avondtarief het park bezoeken. Kijk voor de speciale activiteiten op DierenParkAmersfoort.nl. (foto: DierenPark Amersfoort)

Spetterende kerstsfeer in Harderwijk
Het Dolfinarium in Harderwijk opent deze Kerstvakantie haar deuren: vanaf 20 december tot en met 4 januari 2015 ben je van harte welkom in een spetterend winter wonderland. Naast versierde kerstbomen en gezellige kerstmuziek, zal er ook weer een groots kampvuur branden, waaraan je heerlijk kunt opwarmen. Koop je tickets online voor € 17,50 en ontvang ook nog eens gratis warme chocolademelk! Check Dolfinarium.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Genieten van Aqua Zoo Friesland
Ga je mee naar Aqua Zoo Friesland? Hier kun je tijdens de Kerstvakantie alles te weten komen over wat dieren lekker vinden. De speurtocht Zoetekauwen en Lekkerbekken kost € 1,50 en is verkrijgbaar bij de kassa van het park. Zo kom je erachter wat zeeberen het lekkerst vinden. En eten apen echt alleen maar bananen? Op 23, 28 en 30 december en op 4 januari kun je bij de educatieve kar Beestenboel meer te weten komen over de (eigen)aardigheden van de dieren. Beestenboel is te bezoeken tussen 13:30 uur en 16:00 uur. Meer over de kerstactiviteiten vind je op de website van Aqua Zoo. (foto: Aqua Zoo Friesland)

Eén voor allen… in Zoo Parc Overloon
Deze Kerst staat Zoo Parc Overloon helemaal in het teken van familie. Want zeg nu zelf, de feestdagen die vier je toch het liefste met je familie? Daarom kun je in het dierenpark genieten van de kerstpoppenkast, luisteren naar een kerstverhaal of een bijzondere speurtocht te doen over dieren en hoe zij omgaan met familie. Uiteraard is het hele park in kerstsfeer gehuld. Dat wordt gezellig. Voor meer informatie kijk je op de website van Zoo Parc. (foto: Zoo Parc Overloon)

Kerstfeest in Dierenrijk
De dieren en bezoekers van Dierenrijk staat weer een heerlijk kerstfeest te wachten. De tuin zal helemaal versierd zijn en ook zullen er vuurkorven staan om je heerlijk aan te warmen. En er zijn winterse lekkernijen, zoals Glühwein en snert verkrijgbaar. Van 26 tot en met 31 december zal pretband OneTwoTrio de kerstsfeer met hun aanstekelijke muziek helemaal versterken. Op eerste en tweede Kerstdag krijgen de dieren een heerlijk kerstmaal, je kunt hierbij aanwezig zijn. Voor het volledige programma kijk je op Dierenrijk.nl. (foto: Dierenrijk)

Kerstdiner voor de Leeuwen
Ook in Safaripark Beekse Bergen zullen de dieren volop verwend gaan worden met lekkere hapjes op Eerste en Tweede Kerstdag. Pompoenen, wortels, wildgebraad… de dieren zullen er zeker van smullen. Wil je zelf zien hoe lekker de dieren hun Kerstdiner vinden? Kom dan op Eerste of Tweede Kerstdag naar het park en geniet van die dieren en hun lekkere hapjes. De dieren zullen om de beurt hun kersthapje geserveerd krijgen. Voor het volledige programma surf je naar Safaripark.nl. (foto: Safaripark Beekse Bergen/Libéma)

Vier een Tropische kerst
Ben jij niet degeen die droomt van een witte kerst? Kom dan naar Burgers’ Zoo en vier de kerst op een tropische wijze: met de Pasar Malam in de Bush. De gehele Kerstvakantie (behalve tijdens de kerstdagen en met Oud & Nieuw) kun je genieten van deze Indonesische markt. De overdekte gedeeltes van het park zijn op deze dagen bovendien extra lang geopend (tot 20:00 uur) om extra lang te genieten van tropische temperaturen. Kijk voor tickets en het programma op Burgerszoo.nl/PasarMalam. (foto: Burgers’ Zoo)

Avondrondes in Emmen
Ook Dierenpark Emmen is geopend tijdens de Kerst. Op 20 en 27 december kun je genieten van een speciale avondrondleiding langs de ‘slaapkamers’ van de dieren. Het Emmense park zal verder gehuld zijn in winterse sferen. Kinderen genieten van 20 tot en met 24 november van het Z@pp Kerstevent, met leuke optredens en shows. Voor het volledige programma kijk je op DierenparkEmmen.nl. (foto: Dierenpark Emmen)

Winterwijck in Plaswijckpark
Heb je zin om te schaatsen? Vanaf woensdag 17 december kun je op de 100m2 overdekte kunstschaatsbaan van Plaswijckpark terecht om heerlijk te genieten van een gezellige sfeer. Maar er is ook een loopskiparcours en een minicurling baan in Winterwijck. En als je moe bent van het schaatsen en buitenspelen, dan staat de Oud Hollandse gebakskraam voor je klaar voor heerlijke oliebollen. Meer weten? Kijk op Plaswijckpark.nl. (foto: Plaswijckpark)

Tropisch avontuur tussen de orchideeën
Buiten is het koud en guur, maar binnen is het tropisch warm. Geniet van lori’s, vlinders en de mooiste tropische tuinen bij de Orchideeënhoeve. Deze vakantie zijn de kassen omgetoverd tot een sprookjesachtig kerstparadijs en kun je er allerlei leuke activiteiten beleven. Denk hierbij aan spannende tochten over bruggen en wildpaadjes tijdens de avontuurlijke speurtocht. Voor het volledige programma check je Orchideeenhoeve.nl. (foto: Orchideeënhoeve)

Ontdek de geschiedenis
Uiteraard zijn er nog meer leuke uitjes voor de Kerstvakantie. Wil je tijdens een leerzaam, spannend en interactief uitje meer leren over de geschiedenis? Ga dan eens naar 1001 Inventions: de Gouden Eeuw van de Moslim beschaving in de Post Rotterdam. Of bezoek Giants of the Ice Age in Amsterdam Expo.

Er valt genoeg te beleven in Nederland! Waar ga jij naar toe?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.