dinsdag 30 december 2014

Kerstbomenactie, nieuwsgierige leeuwen & berennieuws

De kerstvakantie is bijna voorbij en we wisselen 2014 ook bijna in voor 2015. Tijd om nog wat leuke nieuwtjes te delen vanuit de dierentuinen!


Kerstbomenactie DierenPark Amersfoort
In het Winter Wonderland in Amersfoort hebben de Tijgerwelpjes voor het eerst gespeeld in de sneeuw, maar ook genoten van hun eerste echte kerstbomen. Deze hebben het niet lang overleefd, maar zorgde wel voor veel speelplezier. Wist je dat je zondag 4 januari je oude, onbewerkte (dus zonder kunstsneeuw) kerstboom (geen kunstboom) mag inleveren bij DierenPark Amersfoort? De chimpansees, olifanten, maki’s, beren en tijgers spelen namelijk heel graag met de deze bomen. Als bedankje krijg je per ingeleverde kerstboom € 5,- korting op de entree. (foto: DierenPark Amersfoort)

Berennieuws
Ander nieuws uit hetzelfde park is dat het Zoölogisch Museum (onderdeel van het 100.000 Dierenhuis) geheel opnieuw is en wordt ingericht. De nieuwe indeling bestaat uit vijf thema’s en biedt een beter verhaal dan voorheen. Bijzonder is dat beer Moekie, overleden in februari dit jaar, ook weer terug is in het park en wel in het Museum als preparaat. Moekie is geboren en getogen in Amersfoort, geen wonder dat de medewerkers blij waren dat ze weer thuis is gekomen. Ondertussen is de zoon van Moekie, bruine beer Kokkie, onlangs naar de tandarts geweest omdat hij een opgezwollen kaak had. Een tandartsbezoekje van een beer van ruim 300 kilo is niet direct doorsnee te noemen. Kokkie kreeg daarom een narcose en het berenverblijf veranderde even in een tandartspraktijk. De boosdoener, een ontstoken kies, is getrokken en Kokkie heeft het weer heerlijk naar zijn zin. (foto: DierenPark Amersfoort)

Leeuwen op ontdekking
In GaiaZOO in Kerkrade maken de leeuwenwelpjes het goed. De drie gezonde leeuwtjes zijn zelfs al op ontdekkingstocht geweest in het buitenverblijf. Eerst voorzichtig, maar daarna toch wel dapper en baldadig. Ook is het leeuwengebied weer zoetjes aan geopend voor publiek, zodat de leeuwtjes kunnen wennen aan bezoekers. Toch zullen de welpjes weinig buiten te zien zijn, aangezien ze op koude dagen toch liever met mama in de warme werpkist verblijven. Je kunt de leeuwtjes overigens wel volgen via de webcam. (foto: GaiaZOO).

Het verrassingswelpje van Stichting Leeuw heeft de naam Ayla gekregen en wordt inmiddels door verzorgster Daphne met de fles grootgebracht. Aanvankelijk deed moeder Jessy het goed, maar nadat Ayla ging lopen verloor haar moeder de interesse om nog voor haar te zorgen. Gelukkig groeit en ontwikkelt Ayla zich goed. (foto: Henk Gerber)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.