zondag 21 september 2014

Snorfestival: boeken komen tot leven

Bloemschikken, T-shirts maken, portret tekenen… allemaal heel leuk om te doen. En met de leuke boeken van Uitgeverij Snor uit Utrecht is het ook allemaal best makkelijk te leren. Net als koken of barbecueën voor vrouwen. Maar het wordt pas echt een feestje wanneer je het gewoon een keer kan doen. Op kampeerterrein de Lievelinge te Vuren kon je daarom vandaag de wereld van Snor betreden tijdens het enige echte Snorfestival, waar boeken tot leven komen. (foto’s Berry de Nijs)


Hippiemarkt & Circuswereld
Maar waaruit bestaat de wereld van Snor eigenlijk? Bij het oplopen van camping De Lievelinge werd het mij vandaag snel duidelijk. Het is een bonte wereld vol kleuren en vooral uitdagingen, een circus waarbij je niet precies weet wat je te wachten staat (maar wel dat alle ‘Snorren’ hoge hoedjes droegen ter herkenning als echte spreekstalmeesters), een relaxte hippie wereld vol duurzaamheid en vooral een heel gezellige, gemoedelijke wereld. Zo kon je heerlijk relaxt in het zonnetje gaan liggen niksen, plaats nemen voor een heerlijk vers kopje thee of een lekker broodje of op de foto gaan in de VW fotobus. Tijdschrift Flow was met een hippie VW bus met caravan met flower power styling gekomen. En Circus Snor leerde kinderen van alles over jongleren en acrobatiek.



Workshops
Naast het Circus kon je nog meer workshops volgen. Bijvoorbeeld een cursus bloemschikken onder leiding van Saskia de Valk van Vlinder en Vogel of Leren Illustreren en Collage maken van illustrator Ellen Vesters, terwijl illustrator Caroline Ellerbeck leert hoe je een Flipboek maakt. En in de spiegelzaal vertelde Eva Bronsveld meer over haar nieuwste boek over temperamentvolle kinderen. Wie denkt dat barbecueën alleen een bezigheid voor mannen is, heeft het totaal mis. Met het BBQ-boek voor vrouwen van chefkok en foodstylist Mademoiselle Charlotte leer je in een handomdraai hoe je de perfecte, gezonde maaltijden met behulp van de barbecue bereidt. En wie het niet geloofde mocht vandaag zelf komen proeverij.

Maar ook veel boeken
Natuurlijk bestond de wereld van Snor uit meer dan alleen kermis, circus, workshops, chillen in het zonnetje, zwemmen in het meertje en pure gezelligheid (ook dankzij Jesus Evil Highway, een heerlijke Bluegrass band), je kon ook de allernieuwste boeken komen bekijken en aanschaffen. Het allerleukste hiervan was dat de boeken echt vers van de drukpers waren gerold en nog niet in de winkel verkrijgbaar zijn. De vrolijke stand werd gerund door gepassioneerde ‘Snorren’. Je kon er overigens ook overheerlijke chocolade proeven of een babbeltje maken met de auteurs van Uitgeverij Snor…

Geslaagde middag
Het Snorfestival leverde een zeer geslaagde middag voor groot en klein, met veel bezoekers. Het was dan ook een festival waar je spontaan vrolijk van wordt. En dat was heerlijk zo in het nazomerse zonnetje. Er was zoveel te zien en te doen voor iedereen dat het maar goed is dat het de hele middag duurde.
Bedankt Snorren dat ik aanwezig mocht zijn op deze relaxte, inspirerende middag, middenin een geweldig natuur- en kampeergebied!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.