Duurzaamheid. Dat zijn gerecyclede producten. Maar ook producten die onze ecologische voetstap verkleinen. Producten die het milieu zo min mogelijk belasten, bijvoorbeeld doordat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn. Of producten die een tweede leven krijgen als een heel nieuw product. Dat is duurzaam. Wie bewust om wil gaan met de natuur, voordat we de aarde volledig hebben uitgewoond en uitgeput, kan hier een beetje inspiratie op doen. En: blijf recyclen, want wie weet kun je later wel weer leuke spulletjes kopen van het recyclede materiaal. (foto: Berry de Nijs)
Amsterdam strijdt tegen plastic soep
De Plastic Soup Foundation zet zich in om de plastic soep die in open wateren ontstaat de kop in te drukken. Dit doen zij gelukkig niet alleen: heel veel mensen helpen en ondersteunen de projecten. Zo hebben veel cosmeticafabrikanten toegezegd plastic uit hun producten te halen. Ook blijven ze de discussie over statiegeld aanwakkeren (vooral als voorstander van statiegeld) en zorgen ze dat steeds meer mensen bewust worden van het plastic in onze wateren. De gemeente Amsterdam heeft als eerste gemeente van Nederland de jacht op plastic soep geopend. Partijen uit de hele stad hebben begin mei een baanbrekend manifest getekend om plastic uit de grachten, het IJ en de Haven te vissen. Het meeste zal worden gerecycled of worden gebruikt om op zoek te gaan naar nieuwe brandstof. De vraag van de Plastic Soup Foundation: Wie volgt? Als we ons namelijk allemaal inzetten, zal de plastic soep snel verminderen. (foto: Plastic Soup Foundation)
Ecover vist naar plastic
De gemeente Amsterdam is niet de enige die op plastic vist. Ecover haalt namelijk letterlijk plastic flessen uit zee en maakt hier nieuwe flessen van voor afwasmiddelen. Volgens de huidige schattingen sterven elk jaar 1 miljoen zeevogel en 100.000 haaien, schildpadden, dolfijnen en walvissen door plastic. Bij elkaar wordt er in de Noordelijke Stille Oceaan alleen al niet minder dan 24.000 ton plastic door vissen ingeslikt. En die vis belandt weer op ons bord. Ecover neemt zijn verantwoordelijkheid en wil het plastic uit zee halen voor het maken van hun nieuwe Ecover Ocean fles. Wil je meer weten over Ecover en het afwasmiddel, kijk dan op de website. Bovendien is de fles navulbaar, zodat het plastic van de Ecover Ocean fles niet meer in het milieu terecht zal komen. (foto: Ecover)
Ecologisch verantwoord poetsen
Lekker schoonmaken is pure pret, vooral met de duurzame en ecologisch verantwoorde handzeep en schoonmaakmiddelen van Method. De uitgebreide lijn schoonmaakmiddelen voor de badkamer, keuken en glas (onder meer) bevat geen milieubelastende stoffen, maar maakt wel grondig schoon! Dat geldt ook voor de diverse geuren vloeibare handzeep. Zo weet je zeker dat er alleen vuil verdwijnt en je het milieu niet onnodig belast. Of zoals Method zelf zegt: krachtige en ecologische reinigingsmiddelen zijn geen mythe, op eenhoorns is het nog even wachten. Method is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn en online via BigGreenSmile.nl. Ik heb overigens de keukenreiniger en de zeemineraal handzeep mogen testen en kan zeggen: heerlijk schoon, fijne geur en een schoon geweten! (foto: Berry de Nijs)
Relaaaaaaaax
Als je dan toch een schoon geweten hebt, kies dan meteen voor een heerlijk relaxmoment in een duurzame en klimaatneutraal geproduceerde hangmat van MoreThanHip. De hangmatten van lichtgewicht parachutestof zijn nu ook verkrijgbaar in een extra grote ‘Family’ uitvoering, waar je heerlijk met je hond, je partner of je kinderen kunt relaxen. Kies bijvoorbeeld eens voor de nieuwe uitvoering Everest in drie verschillende tinten blauw – ook verkrijgbaar voor de andere formaten hangmatten. Dat wordt lekker rondhangen. (foto: MoreThanHip)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.