dinsdag 6 mei 2014

Beschuit met muisjes in de dierentuin

De ooievaar heeft het er maar druk mee de laatste tijd, want er is een heuse babyboom aan de gang in de dierenparken van Nederland. Een geboorte is altijd spannend, want het is altijd afwachten of de kleine goed zal drinken en zich goed zal ontwikkelen. Helaas gaat het wel eens mis, maar er valt ook veel te vieren met beschuit met muisjes. Want er zijn veel kleintjes geboren, zoals in Apenheul (onder andere ringstaartmaki’s en een bonobo) en Dierenpark Amersfoort (zoals het kameeltje). De ooievaars hebben het er maar druk mee.


Babyboom in Blijdorp
In de Maleise Bosrand van Diergaarde Blijdorp zijn er vier zeldzame diersoorten met kleintjes te bewonderen. Zo is er een kitten geboren bij de vissende katten, dartelen er vier biggetjes rond bij de Visaya zwijnen en is er een zeldzaam Prins Alfredhertje en een Balabac-kantjils hertje geboren. Een hele waslijst. En 19 april werd de dierentuin ook nog verblijdt met een kleine gevlekte hyena. De twee weken oude pup doet het overigens goed en wordt grootgebracht door zijn moeder en een tante. (foto: Berry de Nijs)

Ringstaartmaki’s op Landgoed Hoenderdaell
Ze zijn alweer een paar weekjes oud, maar in dit babyboom artikel mogen ze niet ontbreken: de kleine ringstaartmaki’s van Landgoed Hoenderdaell. Deze ukkies zijn niet de enige baby’s die op het landgoed zijn geboren. Zo kwam midden april een tweeling zwartpenseeloor-aapjes ter wereld – tot grote verrassing van de medewerkers zelf. En eerder dit jaar zagen ook een paar walibi’s het levenslicht. (foto: Henk Gerber)

Schattige Impala’s in Emmen
Dierenpark Emmen heeft vandaag de achtste impala in tien dagen tijd verwelkomt. De kleine werd vanmorgen geboren en er worden de komende tijd zeker nog zes kleintjes verwacht bij deze leuke diertjes. Na de geboortes van de ringstaartmaki’s afgelopen februari en de ontdekking van de kleine kangoeroetjes begin april is er in het hele park een aardige babyboom gaande. En wie weet zijn er nog wel een paar dieren die kleintjes gaan krijgen de komende weken. (foto: Dierenpark Emmen)

Ooievaarskuikentjes in Dierenrijk
De ooievaar is niet alleen druk in de andere dierentuinen, in Dierenrijk zijn er pas kleine ooievaartjes uit het ei gekropen. Je kunt het viertal via de speciale ooicam op Internet bekijken. Zo kun je zien hoe de kuikens worden gevoerd en worden grootgebracht door het koppel ooievaars. En daar hebben de ooievaars voorlopig hun veren aan vol. (foto: Dierenrijk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.