zondag 18 mei 2014

Prijzen pretparken stijgen licht

Het is weer zomers weer! En het belooft de komende tijd (ondanks ook voorspelde regen) toch wel heel erg heerlijk te zijn om een dagje uit te plannen. De website Uitmetkorting.nl publiceerde in maart goed nieuws voor dierentuinliefhebbers aangaande de entreeprijzen, onlangs werd het vervolgonderzoek gepubliceerd, namelijk het onderzoek over de entreeprijzen voor pretparken in Nederland. De conclusie luidt: de prijzen zijn gestegen en wel gemiddeld met 5% ten opzichte van vorig jaar. (foto: Berry de Nijs – Efteling)


Gemiddelde stijging van € 1,-
Voor het onderzoek heeft Uitmetkorting.nl gekeken naar de entreeprijzen voor volwassenen in het hoogseizoen van de twintig grootste pretparken van Nederland. Al snel bleek dat negen parken de entreeprijzen voor dit jaar verhogen. De gemiddelde stijging is 5%, dat is ongeveer € 1,- per kaartje.

Speelstad Oranje bovenaan
De tickets van Speelstad Oranje zijn met bijna 25% verhoogd. Het indoor-pretpark gaat daarmee aan de leiding – net als vorig jaar – gevolgd door Sybrandy’s Speelpark met 12% en DippieDoe Best met 9%. De overige pretparken die de entreeprijs verhogen zijn Duinrell (4,76%), Toverland (4,26%), Drouwenerzand (3,85%), Walibi Holland (1,49%) en Plopsa Coevorden en het Leukste Uitje van Nederland Efteling (beiden 1,45%). Opvallend is dus dat de grote parken alleen een inflatiecorrectie doorberekenen. De overige elf parken blijven gelijk of zakken zelfs met de prijs. Het volledige overzicht vind je op de website van Uitmetkorting.nl.

Plan je dagje uit
Voor de actuele entreeprijzen bezoek je natuurlijk eerst de website van je favoriete pretpark, want de procentuele prijsstijging hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het park ineens schrikbarend duur is geworden. Gelukkig kun je met de Dagje Uit zegels en met de aanbiedingen van Uitmetkorting.nl altijd voordelig naar je favoriete pretpark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.