dinsdag 30 juli 2024

Dierentuinnieuws uit Dierenr… Eindhoven Zoo

Onlangs heeft het dierenpark Dierenrijk de naam veranderd naar Eindhoven Zoo. Iets wat bij veel fans zeker niet onopgemerkt is gebleven. Ondertussen is het park met vernieuwingen danig aan het groeien en met het 20jarig jubileum dit jaar, was het tijd voor een toekomstbestendige naam. Tijd om eens de laatste nieuwtjes uit het park op een rijtje te zetten in een eerste Dierentuinnieuws uit Eindhoven Zoo. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Nieuwe naam voor Dierenrijk

Op feestelijke wijze (tegelijkertijd met de opening van de vernieuwde verblijven voor olifanten en tijgers) werd begin juli de nieuwe naam voor Dierenrijk onthuld. Het gaat al bijna een maand door het leven als Eindhoven Zoo. De een vindt het een goede naam, de ander is het niet helemaal eens met deze verandering. Toch zit er een filosofie achter deze naam. General manager Sander van der Heul zegt daarover: ‘Op alle vlakken investeren we in de toekomst van dit park, waarbij we ons nog verder ontwikkelen als grote dierentuin en deze nieuwe naam komt veel beter overeen met de kwaliteiten die wij te bieden hebben.’ Het is echter niet de eerste keer dat deze dierentuin een nieuwe naam krijgt. Twintig jaar geleden opende het park onder de naam Dierenrijk Europa. Dit dekte toen de lading, omdat er vooral Europese diersoorten te bewonderen waren, maar met de komst van onder meer olifanten, neushoorns, chimpansees en tijgers, viel ‘Europa’ al snel van de naam af. De keuze om de naam na 20 jaar weer aan te passen, is ook zeker niet uit de lucht komen vallen. Het park is gegroeid van kleine dierenpark naar een groot volwaardig park, waar iedereen welkom is, maar waar ook natuurbehoud en educatie hoog in het vaandel staan. Zo werken ze via Stichting Wildlife aan verschillende projecten in het buitenland. Een meer internationale naam van de dierentuin is daarom extra fijn. En dat zijn niet de enige vernieuwingen die je kan gaan verwachten in het park. Zo wil men meer horecagelegenheden, nog beter begaanbare paden en ruimte voor ieder kind om naar hartenlust te kunnen spelen. ‘De naam Dierenrijk gaf voor ons gevoel onvoldoende aan waar we voor staan,’ aldus van der Heul. ‘Daarom hebben we besloten om de naam te veranderen in één die beter overeenkomt met wie we zijn en wat we bieden. Dierenrijk wordt daarom Eindhoven Zoo.’ (foto: Eindhoven Zoo)

Verblijven olifant en tijger vernieuwd

Heb jij al eens een tijger zien zwemmen? Het is een prachtig gezicht. De tijgers in Eindhoven Zoo genieten met dit zomerse weer heerlijk van verfrissend water om in te spelen en zwemmen. Begin juli konden zij hun nieuwe verblijf in gebruik nemen. Het verblijf heeft een nog natuurlijke indeling gekregen, iets wat het dierenpark zeker nastreeft. Amoer tijgers leven in het wild in het Amoergebied waar de gelijknamige rivier doorheen stroomt. Een afspiegeling daarvan is nu in Eindhoven Zoo gecreëerd. Helemaal leuk is de nieuwe waterspeeltuin die ervoor is gerealiseerd, want daarbij lijkt het net of je in hetzelfde water speelt als de tijgers. Het olifantenverblijf is overigens ook vernieuwd, zodat het beter past bij de kudde. Het komende jaar zullen er nog meer verblijven een upgrade krijgen. (foto: Eindhoven Zoo)

Praktische informatie

Eindhoven Zoo ligt onder Eindhoven in Mierlo. Momenteel zijn ze dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Dagelijks vinden er toffe voederpresentaties plaats waar je meer leert over de bewoners van het park. Het schema hiervoor vind je op de website. Daar vind je ook tickets, openingstijden en de laatste nieuwtjes. Surf dus naar EindhovenZoo.nl en ontdek dit heerlijke dierenpark vast online. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.