vrijdag 31 mei 2024

Writing Berries Maandoverzicht Mei 2024

Mei is alweer voorbij en juni staat te trappelen voor de deur. Het was een heel fijne maand, maar ook een zeer drukke. Vandaar dat mei hier op de website niet zo veel heeft opgeleverd aan artikelen. Acht stuks, maar wel alle acht weer superleuk om te schrijven. Juni staat nu weer voor de deur. Ik merk dat ik al meer plannen aan het maken ben voor leuke uitjes. Hebben jullie al plannen gemaakt? Misschien kunnen de artikelen van afgelopen maand je hier en daar inspireren. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ontdek de omgeving, ga lekker wandelen

Wandelen is heerlijk! Je kan het altijd en overal doen. Het mooie weer van mei leent zich goed voor wandelingen. En met deze tips voor wandelroutes in Nederland vind je altijd een mooie omgeving om van te genieten.

Uitgelicht Zo krijgen tulpen een naam

Als je door Keukenhof wandelt dan staan er allemaal bordjes bij de tulpen (en andere bloemen) met daarop de meest mooie namen. Tulipa Ice cream, Queen of the Night of Jumbo Orange bijvoorbeeld. Maar wie mag die namen aan de tulpen geven?

Dier van de Maand Capibara

O wat zijn deze dieren toch schattig om te zien! Het zijn de grootste knaagdieren van de wereld en lijken op de grote variant van een cavia. Met uiteraard nog wel wat verschillen. In Nederland wonen capibara’s vaak samen met andere diersoorten. Waarom? Dat lees je in Dier van de Maand.

Prachtig jubileumseizoen voor Keukenhof

Keukenhof vierde dit jaar haar 75ste verjaardag; een prachtige mijlpaal voor het mooiste lentepark ter wereld. Geniet nog even mee van prachtige foto’s en ontdek hoeveel bezoekers het park dit jaar weer mocht ontvangen.

Hond Gezond Je hondje herdenken

20 mei 1995. Dat is de dag waarop het hondje op deze foto werd geboren. Op 29 maart 2012 overleed hij. Bijna 17 jaar lang was hij mijn trouwe maatje. Het afscheid viel heel zwaar en ik denk nog heel vaak aan hem. Er hangen ook foto’s aan de muur en ik draag een bijzonder sieraad om mijn nek. In deze Hond Gezond vertel ik je meer hierover.

Stadsbeeld De Appel van Vleuten

Het is niet de officiële naam van dit standbeeld, maar het dekt zeker de lading. Deze glimmende appel is een ware spiegel van zijn omgeving en daardoor ziet hij er eigenlijk nooit hetzelfde uit. Een bijzonder beeld waar je – door die weerspiegeling – bijna aan voorbij zou lopen.

Goed Doel Adopteer Regenwoud

Dat het regenwoud steeds kleiner wordt, dat is iets wat we allemaal weten. Gelukkig zijn er mensen die daar actief iets aan doen. Zo kun je via Adopteer Regenwoud zomaar een stukje regenwoud op Costa Rica symbolisch adopteren, zodat het regenwoud daar behouden blijf. (foto: Henk de Nijs/Photanimals)

Schrijfcoachtip De hobby’s van je personage

Iedereen heeft wel een hobby, dus waarom de personages van je verhaal niet? Misschien houden ze wel van schelpen zoeken of van intensief sporten. Je kan de hobby van je personage gebruiken om diegene in een bepaalde situatie terecht te laten komen of juist om zijn karakter verder te verdiepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.