maandag 26 september 2022

Goed Doel Enjoy Cleaning Up

Heb jij een hond? Dan loop je vaak met je trouwe viervoeter buiten. Tijdens zo een heerlijke wandeling zie je vast wel eens zwerfafval liggen. Ik ook. En ik mopper daar vaak over, hou mijn hond erbij weg en wandel dan door – hopende dat de papierprikkers binnenkort weer door de wijk zullen wandelen. Maar… dat vonden de oprichters van Enjoy Cleaning Up eigenlijk geen goed idee. Je kan toch ook tijdens een wandeling zelf dat blikje, plastic zakje of ander stuk straatvuil opruimen? En hoe leuk is het als je hond daar een pootje bij kan helpen? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over Enjoy Cleaning Up

Enjoy Cleaning Up is ontstaan door de constante stroom aan berichten over plastic soep. De baasjes van Joy zagen dit en wilden heel graag een steentje bijdragen in dit probleem. Ze trainden Joy om zwerfafval op te ruimen en daarmee ging het balletje rollen. Vanuit hun woonplaats IJsselstein inspireren ze heel veel hondeneigenaren om hetzelfde te doen. Inmiddels wordt de stichting door veel partners gesteund en worden er speciale opruimdagen georganiseerd door heel het land. Je mag natuurlijk meehelpen, ook al heb je geen hond. Naast het opruimen van de buurt, zet de stichting zich ook in om mensen met elkaar te verbinden en zo eenzaamheid te bestrijden. Daarnaast geven Joy en Bas samen met hun baasjes voorlichting op scholen, waarna de honden met de kinderen buiten gaan opruimen. Voor het voortgezet, hoger beroeps- en universitair onderwijs heeft de stichting speciale programma’s om het belang van een schonere buurt te onderstrepen.

Hondentraining

Samen met de Martin Gaus hondenscholen is er een training ontwikkelt waarmee je je hond kan leren zwerfafval te vinden en op te ruimen. Dit hoeft echt niet al het zwerfafval te zijn, want veel afval kan ook gevaarlijk zijn voor je hond. Maar je kan hem of haar bijvoorbeeld wel leren om plastic flesjes op te halen of blikjes. Als je hond dan getraind is, meld je vriendje dan aan voor de lokale helden van Enjoy Cleaning Up. Zij sluiten zich dan namelijk aan bij Joy als lokale opruimheld. En ja… uiteraard help jij je hond daar ook een handje bij mee.

Meer weten?

Wil jij ook de buurt helpen opruimen tijdens een van de Clean-ups van Enjoy Cleaning Up? Of wil je weten of je hond ook getraind kan worden om zwerfafval op te ruimen? Kijk dan snel op EnjoyCleaningUp.com en ontdek nog meer over deze geweldige organisatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.