vrijdag 8 december 2017

12 december lerarenstaking? Ga lekker een dagje uit!

Een dagje uit is altijd leuk, en doordeweeks is het vaak veel minder druk dan op woensdagmiddag of in het weekend. Maar… meestal hebben de kinderen doordeweeks geen vrij. Aankomende dinsdag 12 december echter zijn de leerlingen van de basisscholen wel weer vrij. De leraren staken die dag namelijk nog een keer (net als op 5 oktober). Organiseer dan zelf een educatief uitje, want er is genoeg te doen in Nederland, dus ook op 12 december. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

Extra open: Miniworld Rotterdam
Op 5 oktober opende Miniworld Rotterdam ook al eerder de deuren en komende stakingsdag is het mini-Rotterdam ook extra open voor haar bezoekers. Doe mee met de speurtocht en leer meer over de havenstad. Alles is op schaal nagemaakt. Bekijk de kubuswoningen, bezoek een mini-Blijdorp en kijk je ogen uit. Ook de historie van Rotterdam komt aan bod. Een leuk en educatief uitje dus voor groot en klein. (foto: Miniworld Rotterdam)

Schaatsen in Amersfoort
Geef jezelf – en de kinderen – een dagje ijsvrij en ga naar WinterparadIJS Amersfoort. De schaatsbaan gaat op de stakingsdag extra vroeg open: al om 9 uur kun je er terecht. Tussen 9:00 en 14:30 betalen ouders en kinderen slechts € 4 euro entree. Schaatsen kun je er lenen (hiervoor geef je een onderpand af) en handschoenen zijn verplicht. Deze zijn bij de entree ook te koop. Je vindt het WinterparadIJS Amersfoort op het Eemplein. Er is voldoende parkeergelegenheid. (foto: Herman Rensenbrink – WinterparadIJS Amersfoort)

Gratis naar het Allard Pierson Museum
Heb je zin in een zeer leerzaam en bijzonder uitje waarbij je dichterbij het oude Egypte en het Romeinse Rijk komt? Ga dan aankomende dinsdag naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Gelegen aan de Turfmarkt in een monumentaal pand ontdek je alles over mummies, het oude Egypte en de Romeinen. Basisschoolleerlingen mogen helemaal gratis naar binnen, samen met een begeleider. Speciaal voor de staking heeft het museum een bijzondere speurtocht samengesteld: Los het Teuris Mysterie op. De tocht brengt je langs verschillende topstukken in het museum. Dat is spannend en leuk! (foto: Monique Kooijmans – Allard Pierson Museum)

Dit zijn slechts een paar uitjes die een extra programma hebben voor de stakingsdag. Check ook de websites van je favoriete uitjes om te zien of er extra programma’s zijn voor komende dinsdag. Je kunt natuurlijk nog naar heel veel andere uitjes gaan, aankomende dinsdag. Maak er zelf een leuke, leerzame dag van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.