woensdag 20 december 2017

Uitjes voor de Kerstvakantie

Nog heel eventjes en dan is het Kerstmis. In de Kerstvakantie (van 23 december tot en met 7 januari 2018) valt er weer veel te beleven in musea, pretparken en dierentuinen in Nederland. Maak deze bijzondere tijd van het jaar nog specialer en bezoek een bijzondere kerstmarkt, geniet van lichtjes, Glühwein, muziek en natuurlijk van elkaar. En dankzij het feit dat het vroeg donker is, wordt dat gevoel van samenzijn en Kerst nog eens extra versterkt. Heel veel uitjes organiseren Kerstactiviteiten. Helaas passen die niet allemaal in één artikel. Check daarom ook de websites of Facebookpagina’s van je eigen favoriete dagje uit om te zien of ze iets speciaals doen deze vakantie. Ik wens je alvast veel plezier! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kerstmuziek & de Sneeuwkoningin in Museum Speelklok
Wat is Kerst zonder muziek? Juist: niet compleet. Kom daarom naar Museum Speelklok en beluister Kerstmuziek op de automaten, het carillon en natuurlijk de dansorgels. Mariah Carey’s All I Want For Christmas klonk nog nooit zo gezellig. Dagelijks is er in de Kerstvakantie ook een kindervoorstelling (maar volwassenen zijn ook van harte welkom) in het museum genaamd De Sneeuwkoningin, naar het sprookje van Hans Christian Andersen. Het voorleessprookje wordt omlijst door muziek uit Disney’s Frozen gespeeld op verschillende muziekinstrumenten van het museum. (foto: Museum Speelklok)

Winterdroom in de Orchideeënhoeve
De Orchideeënhoeve is natuurlijk al een sprookje om doorheen te wandelen, maar tijdens de Kerstdagen pakt deze tuin pas echt uit. In de dagen voor Kerst worden de tuinen vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur verlicht met duizenden echte kaarsjes, lampjes en lantaarns (nog te zien op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 december). De wondere wereld van Winterdroom met kerstmarkt en magische verlichting beleef je tot en met 26 december. (foto: Orchideeënhoeve)

Schaatsen & Winterpret in Winter Tivoli
Net als voorgaande jaren is Park Tivoli in de wintermaanden geopend met het speciale Winter Tivoli. In plaats van attracties genieten kinderen voor € 7 per persoon van een schaatsbaan en speciale winterse activiteiten. Volwassenen mogen gratis mee en om te kunnen schaatsen betalen zij € 1,50. Geen zin om mee te spelen met de kinderen? In het restaurant is het heerlijk vertoeven. Winter Tivoli is geopend tot en met 11 maart 2018 op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. In de schoolvakanties is het geopend op aangepaste tijden – check hiervoor de website. (foto: Park Tivoli)

Warme Winterweken in DierenPark Amersfoort
Dit jaar pakt DierenPark Amersfoort weer uit voor de Kerstvakantie. Tijdens de Warme Winterweken wordt het park verlicht met duizenden lichtjes. Er mogen marshmallows geroosterd worden boven de kampvuren en er klinkt muziek! En dat twee weken lang gedurende de hele Kerstvakantie. Op 27, 28, 29 en 30 december mag je zelfs ’s avonds blijven, tijdens de Warme Winteravonden. Uiteraard kun je dan weer heerlijk eten en drinken in het park, maar vooral genieten van de bijzondere Kerstsfeer tussen de dieren! (foto: DierenPark Amersfoort)

Gratis naar het Rijksmuseum
Heb je zin in een kunstrijke Kerst? Kinderen tot en met 18 jaar mogen de komende Kerstvakantie helemaal gratis naar het Amsterdamse Rijkmuseum. In de vakantie zijn er allerlei leuke rondleidingen en activiteiten die je met het hele gezin onderneemt. Test bijvoorbeeld je museumkennis of leer tekenen als Rembrandt! Ook is het de laatste kans om de tentoonstelling Matthijs Maris en Johan Maelwael te bezichtigen. De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018. (foto: Rijksmuseum)

Magische winterwereld in Winter Efteling
Efteling is natuurlijk al magisch, maar als het ’s avonds donker wordt en de duizenden witte en gekleurde lampjes gaan aan in het park… dan is de magie toch echt compleet. Tijdens de Winter Efteling staat het sprookjespark helemaal in het teken van winterpret en lichtjes. Er zijn kampvuren, er wordt gezongen door verschillende groepen en er zijn speciale winterse hapjes te krijgen. Natuurlijk zijn de attracties ook helemaal winters aangekleed. Of trek je schaatsen aan en vertoon je kunsten op de ijsbaan. In de weekenden en met Kerst is het park langer open (namelijk tot en met 20.00 uur) zodat je nog langer van de wondere wereld die Winter Efteling is kan genieten. (foto: Efteling)

Winterdroom in Beekse Bergen
Beleef Safaripark Beekse Bergen op een heel andere wijze in de Kerstvakantie. Overdag geniet je van de safari’s en in de avonduren droom je weg in vijf verschillende droomwerelden, waarin natuurlijk de dieren ook centraal staan. Tot en met 14 januari 2018 kun je van 12.00 tot 20.00 uur genieten van een zeer bijzondere ambiance. Ook tijdens de beide Kerstdagen is het park gewoon open en zijn er speciale voederpresentaties. (foto: Beekse Bergen)

Kerst bij Kaap Skil & Ecomare
Ga je op winterspeurtocht in Ecomare of kom je op Tweede Kerstdag toch liever naar de opening van het nieuwe zeelaboratorium? Ook kun je die dag lekkernijen maken voor de vogels, want dat kunnen ze met deze kou goed gebruiken. Bezoek ook de strandvondstenkar en de presentaties in de Walviszaal deze Kerstvakantie. In Kaap Skil worden ook bijzondere verhalen verteld. De hele vakantie kunnen kinderen lekker komen knutselen. Op woensdag en vrijdag is de smid aanwezig en op donderdag, zaterdag en zondag beleef je het verhaal van de schipbreuk in Kerstnacht 1593! (foto: Kaap Skil)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.