zaterdag 12 augustus 2017

Internationale Dag van de Olifant

Het is vandaag12 augustus, de Dag van de Olifant dus. Afgelopen 10 augustus werd de dag van de leeuw gevierd. Beide dagen zijn erg belangrijk, want op die dagen vragen natuurbeschermers extra aandacht voor de problematiek waarin deze dieren verkeren. Vooral het feit dat zowel Afrikaanse als Aziatische olifanten (en leeuwen) met uitsterven worden bedreigd is een kwalijke zaak. Gelukkig zijn er genoeg mensen die aan ze denken en hulp bieden waar ze kunnen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Safaripark Beekse Bergen)

Draag jij de olifant ook een warm hart toe? Kijk dan eens wat je kunt doen om ze te beschermen. Zo kun je bijvoorbeeld een olifantje adopteren via het Wereld Natuur Fonds of bij de verschillende dierentuinen in Nederland een donatie doen, bijvoorbeeld bij de Libéma parken, DierenPark Amersfoort of WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Meer lezen over de olifant? Klik dan op de volgende link voor een artikel met veel leuke weetjes over deze bijzondere familiedieren:

De Internationale Dag
van de Olifant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.