woensdag 2 augustus 2017

De grote strandschoonmaak is weer begonnen

Gisteren, 1 augustus, is de jaarlijkse strandschoonmaak georganiseerd door Stichting De Noordzee, weer begonnen: de Boskalis Beach Cleanup Tour. De komende 15 dagen werken vrijwilligers keihard om het strand helemaal schoon te maken. Dit jaar zijn er wederom 30 etappes, alleen wordt er dit jaar vanaf twee kanten af naar elkaar toe gewerkt. (foto: Stichting de Noordzee)

30 etappes
Dit jaar is er zowel in Cadzand gestart, het zuidelijke puntje van de route, en op Schiermonnikoog, het noordelijke puntje van de route. Traditioneel was Schiermonnikoog het eindstation, maar dit jaar werken de ploegen naar elkaar toe. Op 15 augustus komen ze elkaar tegen bij de finish: Zandvoort. Er worden dus 2 etappes tegelijkertijd per dag gelopen. Uiteraard wordt de grote schoonmaak met alle deelnemers groots gevierd. Daarnaast worden er nog bijzondere etappes gelopen, zoals een Hondenetappe, een Caribische estafette en een familiedag. Voor meer informatie kijk je op de website (de link vind je in het intro van dit artikel).

Record aantal inschrijvingen
Dit jaar zijn er al een record aantal inschrijvingen en dus deelnemers die meehelpen om het strand schoon te maken. Wil jij ook een dagje meelopen met je bedrijf, gezin, vrienden of de hele familie? Schrijf je dan in en sluit aan. De zee en het strand wordt er alleen maar gezonder van. Hoeveel kilo vuil er van het strand wordt opgeruimd zal op 15 augustus bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.