woensdag 16 augustus 2017

Geboortenieuws uit Burgers’ zoo en WILDLANDS

Neushoorntje geboren in Burgers’ Zoo
Live voor de webcam beviel neushoorn Izala afgelopen donderdag 10 augustus van haar kleintje. Via de webcam waren duizenden belangstellenden getuige van deze heugelijke gebeurtenis. Het is niet de eerste keer dat breedlipneushoorn Izala een bevalling meemaakte. Helaas werd haar eerste jong doodgeboren. Met deze kleine gaat het gelukkig goed. Izala is nog onervaren als moeder, maar mama en jong maken het goed. Ze verblijven tot nader orde achter de schermen om zo Izala alle rust te geven bij het wennen aan het moederschap. Voor meer informatie kijk je op burgerszoo.nl. (foto: Burgers’ Zoo)

Zebraatje geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Op 11 augustus (vorige week vrijdag) bereikte het bericht de buitenwereld dat die woensdagnacht ervoor een Grant zebraveulentje is geboren. De kleine hengst en zijn moeder maken het opperbest en zijn zelfs al op de savanne van Serenga te bewonderen in de Emmense dierentuin. De kleine stapte onwennig op vrijdag met de ervaren moeder de savanne op, maar dartelde al snel rond, al kennismakend met de giraffes, impala’s, neushoorns en de safaritruck zonder enkel probleem. Voor meer informatie kijk je op wildlands.nl. (foto: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.