vrijdag 4 augustus 2017

Hieperderpiep Hoera: Wu Wen & Xing Ya zijn vier jaar

Nog een paar nachtjes slapen en het grote verjaardagsfeest in Ouwehands Dierenpark gaat beginnen. De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya vieren namelijk 8 augustus samen hun 4de verjaardag. Dat vond het park wel net zo makkelijk, aangezien Xing Ya (het mannetje) op 5 augustus jarig is en Wu Wen (het vrouwtje) op 11 augustus verjaart. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Xing Ya in Ouwehands Dierenpark)

Geluksgetal
Om de verjaardag op de 8ste dag van de 8ste maand te vieren is niet toevallig gekozen. In China is 8 een geluksgetal en het geeft voorspoed. Ook lijkt het op het oneindigheidsgetal en vormen twee achten samen bijna op het karakter voor ‘dubbel geluk’. En met de panda’s in Ouwehand prijst de dierentuin zich ook heel gelukkig.

Heel Holland Bakt voor de reuzenpanda’s
Ter gelegenheid van de verjaardagen van Wu Wen en Xing Ya schreef het dierenpark een Heel Holland Bakt-competitie uit onder bakkerijen in Nederland. Wie de mooiste taart bedacht, mag deze op de feestelijke verjaardag komen presenteren. De winnaar is taartenmakerij ‘De Taartschuur’ uit Tiel. Uiteraard wordt het concept van deze bakkerij op de verjaardag gepresenteerd en aangeboden aan de verjaardagsgasten.

Feestelijke activiteiten
Maar dat is nog niet alles. Er zullen aankomende dinsdag nog veel meer leuke festiviteiten zijn. Beide panda’s krijgen natuurlijk een lekkere meerlaagse taart en een speelobject cadeau, kinderen kunnen worden geschminkt en ze kunnen Professor Panda ontmoeten.

Kaartjes online kopen
Heb jij zin om het feestje mee te vieren? Het begint rond 11 uur rondom Pandasia. Koop dan je dagtickets voor het dierenpark online via de website van de dierentuin, via DagjeUitActie.nl van Jumbo of een andere online ticketaanbieder. Abonneehouders moeten voor de dag reserveren. Honden zijn in Ouwehands Dierenpark ook van harte welkom. Voor je trouwe viervoeter koop je via de website van de dierentuin apart een entreeticket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.