maandag 28 augustus 2017

Goed Doel: Diergaarde Blijdorp Natuurbehoud

Een van de oudste dierentuinen van Nederland is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het grote park viert dit jaar de 160ste verjaardag. Blijdorp (ook wel bekend onder de naam Rotterdam Zoo) heeft veel dieren, waaronder ijsberen, leeuwen, olifanten, gorilla’s (met de beroemde Bokito) en okapi’s. Er is een prachtige vlindertuin en natuurlijk een aquarium. Blijdorp werkt altijd aan vernieuwing, helpt mee met het in stand houden van bedreigde diersoorten door middel van erkende fokprogramma’s en investeert in educatie om haar bezoekers nog meer te leren over de prachtige dieren van het park. Daarnaast heeft het park een eigen natuurfonds, waarmee de dieren in het wild geholpen worden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Diergaarde Blijdorp, september 2015)

Diversiteit aan projecten
Net als dat Blijdorp veel dieren heeft om door bezoekers bewonderd te worden, steunt het natuurbehoudfonds verschillende dieren in het wild. Zo steunt Blijdorp projecten voor de Indische neushoorn, gorilla’s, ijsberen, leeuwen, olifanten, kleine panda, komodovaranen, gieren, vlinders en nog veel meer dieren. Ook zet het park zich in, in de strijd tegen plastic zwerfafval en geeft het in de dierentuin de ruimte aan natuurbehoudorganisaties om hun verhaal te komen doen. Een keer per jaar is er zelfs een speciale markt waar je als bezoeker van Blijdorp kennis kan maken met de verschillende organisaties en projecten.

Souvenirs, schminken en donaties
Wist je dat je door mee te gaan met speciale rondleidingen, een avondopenstelling bij te wonen of de kinderen te laten schminken een bijdrage levert aan het Natuurbehoud van Diergaarde Blijdorp? Het is de leukste manier om een donatie te doen. Sommige souvenirs dragen ook bij aan het fonds. En je kan natuurlijk altijd een donatie doen. In het park vind je ook wel donatieboxen en ‘geld-moet-rollen’ bakken. Hiermee doneer je direct voor een specifiek project.

Help mee
Wil je meer weten over de verschillende projecten van Diergaarde Blijdorp Natuurbehoud? En ook hoe jij daar een steentje aan kan bijdragen? Ga dan naar de Rotterdamse dierentuin en lees alles over de projecten bij de verblijven van de dieren. O kijk nu meteen op DiergaardeBlijdorp.nl/natuurbehoud, zodat je precies weet wat je kan doen om ook dieren in het wild via Blijdorp te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.