woensdag 30 augustus 2017

Museumnieuws met beelden, Vaderlandse geschiedenis, schimmels en Japanse kunst

De scholen zijn bijna allemaal weer begonnen. De zomeravonden in dierenparken en attractieparken zijn weer voorbij en iedereen is zo zoetjes aan weer aan het werk. Jammer, maar gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen te doen. Zo hebben veel musea nieuwe tentoonstellingen en leuke nieuwtjes voor een leerzaam en vooral gezellig uitje. Daarom dit keer een artikel met leuke Museum uitjes met beelden, Vaderlandse geschiedenis, Japanse kunst en... schimmels.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Lieke, Lies & Bea
De nieuwe tentoonstelling ‘Lieke, Lies & Bea’ in Kempenmuseum de Achtzaligheden. Terwijl in het museum grote Nederlandse designer, zoals Martin Visser, Constant Nieuwenhuijs en Gerrit Rietveld, de tentoonstellingsruimte bezetten, vind je in de pittoreske kruidentuin een oase van rust met beeldjes van Lieke Bartels, Lies de Werdt en Bea Goorman. Tot eind oktober zijn deze eigenzinnige en verrassende beelden in de Museumtuin te ontdekken. De werken van de drie dames gaan perfect samen met de oase van de kruidentuin. Dat wordt echt genieten. (foto: Kempenmuseum de Achtzaligheden)

Cool Japan verlengd
Heb jij de toffe tentoonstelling Cool Japan in Museum Volkenkunde al gezien? Deze tentoonstelling gaat over alle coole dingen die uit Japan zijn voortgekomen. Zoals Hello Kitty, robots, manga, street fashion en natuurlijk Mario & Luigi van Nintendo. Als je nog niet geweest bent, niet getreurd. De tentoonstelling is namelijk verlengd en zal tot 29 oktober aanstaande te zien zijn in het museum in Leiden. Leuk voor iedereen die van Japanse kunst en popcultuur houdt. (foto: Museum Volkenkunde)

Nederlandse geschiedenis in vogelvlucht
Wil jij alle belangrijke hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis bij elkaar zien? Kom dan vanaf 23 september naar het Openluchtmuseum in Arnhem. In het nieuwe entreegebouw met koepelvormig paviljoen kun je de unieke Canon van Nederland komen bewonderen. Unieke objecten en historische filmbeelden uit de collectie en uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam wisselen elkaar hier af en nemen je zo op een unieke wijze mee door de Vaderlandse geschiedenis. De presentatie van de Canon van Nederland is gebaseerd op de 50 historische Canonvensters die in 2006 werden gepresenteerd door de Commissie van Oostrom. Elk venster geeft een unieke kijk op een onderwerp uit de geschiedenis van Nederland. De 10 filmsets van de presentatie zijn gebaseerd op de Tien Tijdvakken van de Commissie de Rooij uit 2001. (foto: Nederlands Openluchtmuseum)

Wereldfaam met een schimmelnaam
Hoewel ikzelf schimmels altijd smerig en vies vind, zijn er een aantal mensen juist heel blij met een aantal schimmels. Zeven nieuwe schimmels zijn namelijk gisteren voorzien van bijzondere namen. Namelijk die van vaste bezoekers van het Universiteitsmuseum Utrecht. De bezoekers brachten de schimmels zelf mee: het waren bodemmonsters uit de eigen achtertuin. Nadat deze door het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute waren onderzocht, bleken er zeven nieuwe schimmels in de catalogus te worden opgenomen. De schimmels werden vernoemd naar de zeven vinders. Gisteren kregen zij een oorkonde. Dit als afsluiter van het project ‘Wereldfaam, een schimmel met je naam’ dat het museum met het Westerdijk Instituut startte afgelopen zomervakantie. (foto: Universiteitsmuseum Utrecht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.