woensdag 24 augustus 2016

Geopend: het nieuwe Lippenberenverblijf in Safaripark Beekse Bergen

Vanmorgen was het eindelijk zover: de lippenberen van Safaripark Beekse Bergen mochten hun nieuwe verblijf in gebruik nemen. Zij gaan dit verblijf delen met steppevosjes die wel al in het park wonen, maar nog even moeten wennen aan de nieuwe omgeving. Zij bleven op deze zonovergoten dag daarom nog eventjes binnen. De lippenberen natuurlijk niet. Maar voordat ze naar buiten mochten komen, werd het verblijf eerst voorzien van lekkere hapjes. Het is immers feest. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – genomen in Safaripark Beekse Bergen)

Makkelijk beren spotten
Het nieuwe verblijf van de lippenberen heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is veel opener geworden dan het vorige verblijf, zodat je als bezoeker aan het park veel meer zicht hebt op de dieren. Er zijn wat afzettingen van glas, een meer opengewerkte observatieruimte en voor de rest houten afzettingen waar je over- of doorheen kunt kijken naar deze geweldige beren. Het verblijf zelf is ook een plaatje met bomen, leuke verstopplekjes en een gezellig slootje waar een familie eenden hun intrek al hebben genomen. Maar dat is nog niet alles: er is een grote klimroute over het verblijf aangebracht, zodat je ook van bovenaf naar de beren kunt kijken. Goed nieuws voor alle ouders of andere begeleiders: aan het einde van de route is ook een trap, dus je hoeft niet per se met de glijbaan naar beneden – dit mag natuurlijk wel. Veel kinderen vonden dit wel reuzespannend met de beren onder hen, maar ook heel erg leuk. Een aanrader dus.


(foto rechts gemaakt door Petra Valkenburg)

Lekkere hapjes
Voordat de beren hun eigen nieuwe verblijf mochten inspecteren, vertelde vlogger Ranger Rick met de verzorgers meer over de beren, terwijl andere verzorgers de stenen en boomstammen insmeerden met honing en pindakaas, iets waar deze beren dol op zijn. Nadat de hapjes verdeeld waren mochten de beren naar buiten. Twee van de drie waren zo buiten en scharrelden al snel tussen de stenen en het hout (de boomstammen werden meteen van schors ontdaan) om met het typische snuivende lippenberengeluid de lekkere hapjes te verorberen. De derde had eventjes iets meer tijd nodig, vond vooral de kinderen boven zijn hoofd een beetje spannend, maar rende even later lustig en vrolijk door het verblijf op zoek naar lekkers.Waar vind je het verblijf?
Het lippenberenverblijf is te bezichtigen tijdens de Wandelsafari en ligt vlakbij het Kongoplein met restaurants en terras. Het ligt in het midden van de route, achterin het park.


Meer foto's van dit evenement verschijnen binnenkort op Facebook.com/WritingBerries

SafariReport van Ranger Rick
Ranger Rick maakt iedere week een SafariReport voor het park, dus ook over de opening van het verblijf. Zo rond de 3 minuten zwaai ik ook even naar de camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.