woensdag 5 augustus 2015

Spectaculaire slow-mo’s, Cheeta’s op reis en Bottendag

Wat is het toch een heerlijke lange zomer. Mooie dagen wisselen elkaar af. En hoewel er zo nu en dan een bui of onweersbui over het land trekt is het toch wel heerlijk vertoeven buiten. Dat geldt voor mens en dier. Zo mogen de dieren in de dierentuinen (maar ook in het wild) lekker luieren in het zonnetje. Heerlijk. Ook is dit geen verkeerd weer om mee te doen met de Boskalis Beach Clean up Challenge. Het opruimen van de Noordzeekust is een heel karwei en is afgelopen zaterdag 1 augustus van start gegaan. Je kunt nog steeds meelopen en opruimen natuurlijk, want de hele maand augustus gaat deze tour door.


Bijzonder in slow motion
Slow motion filmpjes zijn echt geweldig. Je kunt heel gedetailleerd zien hoe een dier zijn haren uitschudt of hoe de waterdruppels om hem heen spatten. DierenPark Amersfoort plaatst daarom de hele zomer lang spectaculaire slow motion filmpjes op hun YouTube kanaal. Daar kun je onder meer genieten van de tijgers, bavianen en olifanten. Iedere week staat er een nieuw dier in de spotlight. (foto: DierenPark Amersfoort)

Iedereen een dagje naar Apenheul
Apenheul is een ontzettend leuk dierenpark waar je veel verschillende apen tegen kunt komen. Van de imposante gorilla’s tot de ondeugende doodskopaapjes. Maar ook de bijzondere Hanuman Langoer en verschillende soorten lemurs wonen in dit park. Hoewel Apenheul ieder jaar veel bezoekers trekt, zijn er toch veel gezinnen die het zich financieel niet kunnen veroorloven. Daarom biedt Apenheul alle inwoners van Apeldoorn die in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank een gratis entreekaart aan, zodat ook deze gezinnen kunnen genieten van een dagje uit. En wanneer je toch een dagje naar de Apenheul gaat, ga dan zeker kijken bij de Gouden leeuwaapjes, want die zijn er weer in het park. En deze zomer kun je lekker lang van alle apenstreken genieten, want het park is open van half 10 ’s morgens tot half 7 ’s avonds. (foto: Apenheul, Erwin Cheizoo (rechts; Apenheul) overhandigde vrijkaarten voor Apenheul aan dhr. Geert Hoogeboom (links; voedselbank Apeldoorn)

Negen jonge cheeta’s op reis in Europa
Koninklijke Burgers’ Zoo heeft veel successen geboekt met het fokken van de cheeta. Zo goed zelfs, dat de negen jonge cheeta’s die de afgelopen twee jaar zijn geboren, op termijn zullen gaan vertrekken naar andere parken in Europa, in het kader van het Europees fokprogramma. De eerste welp is inmiddels al klaar voor transport naar Colchester Zoo in Engeland. Cheeta’s leven meestal alleen of in groepen bestaande uit alleen broers of zussen, maar ook moeders met oudere welpen. Mannetjes en vrouwtjes komen alleen bij elkaar om te paren. Burgers’ Zoo heeft door middel van een bijzondere fokmethode zoveel succes geboekt. Hierbij hielden ze het mannetje en vrouwtje apart, totdat het vrouwtje krols was. Pas dan lieten ze de dieren samen, met groot succes. Want zo mocht de Arnhemse dierentuin in 2013 een drieling verwelkomen en in 2014 een zesling. (foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo)

Bottendag in Ecomare
Fossiele botten zijn super interessant. Ze vertellen ons namelijk heel veel over het verleden. Daarom kun je in Ecomare op Texel genoten van een heuse Bottendag. Op 11 augustus kun je genieten van bijzondere botten die Ecomare door de loop der jaren heeft verzameld. Bijvoorbeeld doordat de botten zijn opgevist uit de Noordzee of gevonden op het strand. De collectie bestaat uit botten van walvissen en dolfijnen, maar ook landzoogdieren van zeker tienduizenden jaren geleden. Conservator Arthur Oosterbaan weet heel veel van fossiele botten en die kennis wil hij tijdens Bottendag met alle belangstellenden delen. (Foto: Ecomare / Sytske Dijksen, conservator Arthur Oosterbaan tijdens een bottenshow)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.