maandag 3 augustus 2015

Hydrateren in de zomer

Na de storm van vorige week, leek het er even op dat we de zomer weer hadden gehad in Nederland. Toch kruipt het kwik in de thermometer weer gestaag omhoog sinds afgelopen vrijdag. Heerlijk genieten. Maar… wanneer het zo warm is, is het ook heel belangrijk dat je voldoende drinkt. Want hydrateren in de zomer is heel belangrijk om je fris, vrolijk en goed te voelen. En je huid heeft er ook baat bij.

Zorg dat je geen dorst krijgt
Als je dorst hebt, dan ben je eigenlijk al te laat, wordt er altijd gezegd. En dat klopt. Op het moment dat je dorst hebt, dan betekent dat het lichaam water of vocht tekort heeft. Blijf daarom gewoon lekker de hele dag drinken. Beter iedere paar minuten een paar slokjes, dan dat je kramp krijgt, omdat je vergeten bent te drinken. Op warme dagen is het helemaal niet erg om meer dan anderhalf liter te drinken.

Water
Het begint natuurlijk met water drinken. Lekker koud met een ijsblokje of met een beetje Karcan Cévitam of Tessiére voor onderweg erin kun je heerlijk variëren. Bij Xenos kun je voor je waterflesje ijsblokjesmakers kopen. Deze langwerpige ijspegels passen gemakkelijk in de hals van je drinkfles. Zo geniet je extra lang van fris water.

Water met fruit
Het is echt heerlijk om een paar schijfjes citroen onderin een waterkan te doen en de rest aan te vullen met ijsblokjes en water. Lekker koud en verfrissend, dankzij de citroen. Je kunt ook een citroen persen en het sap met het water vermengen. Geen suiker toevoegen en je hebt niet alleen een heerlijke dorstlesser, maar ook nog eens een gezond drankje.

Fruitsalade: dat gaat er altijd wel in
Aardbeien, druiven, sappige watermeloen en frisse appels bevatten ook vocht. Maak eens een grote schaal fruitsalade met vers fruit (besprenkel met citroensap om verkleuren te voorkomen) en neem dat lekker mee naar het strand, tuin of dierenpark. Het sap van het fruit werkt ook dorstlessend. Daarnaast heb je een lekkere frisse snack. Pas wel op voor wespen die graag mee willen eten.

Neem drinken mee!
Met mooi weer in vakantietijd kan het zomaar zijn dat je ineens met zijn allen in de file staat onderweg naar het strand, pretpark of recreatieplas. Zorg daarom dat je altijd drinken bij je hebt in de oven. Een stilstaande auto warmt heel snel op, waardoor je sneller dorst krijgt. Je gaat immers meer zweten. Neem daarom altijd voldoende water mee in de auto. Bijvoorbeeld per persoon een fles van anderhalve liter. Dan heb je zeker genoeg om fris aan te komen op de plaats van bestemming.

Geniet er lekker van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.