woensdag 8 oktober 2014

Novexpert: het geheim voor een jonge huid

Alkmaar, 29 september 2014. Na een heerlijk ritje door het mooie landschap van Noord-Holland kwam ik aan bij The Color Crew in het gezellige Alkmaar voor het Injections of Inspiration beautypress event van Ilmo. Bij binnenkomst werd ik al getrakteerd op heerlijk vers gezette koffie van een mobiele barista met een lekker cupcakeje. De prachtige locatie en het gastvrije ontvangst zette direct de toon voor een heel interessante en vooral leuke ochtend. Als eerste stond de perspresentatie van het nieuwe product Novexpert op het menu. (foto’s: Berry de Nijs)


Scheikunde les
De perspresentatie werd geleid door Cyrille Telinge, de grondlegger van het nieuwe Franse cosmeceutical concept Novexpert. Een charismatische Fransman met een lekker Frans accent op zijn Engels die vol enthousiasme zijn producten aan de pers presenteerde. Vooral door vragen te stellen, duidelijke voorbeelden te geven en door met testbuisjes te werken, werd het concept van dit nieuwe product al snel duidelijk. Het leek wel een scheikunde les – maar dan veel leuker.

Het geheim voor een jeugdige huid
Alle producten van Novexpert huidverzorging bevatten het geheim voor een jeugdige huid in de vorm van novaxyline. Deze stof vind je terug in een soort zeewier. Het werkt in op de genen in de huid en activeert het gen dat voor huidvernieuwing staat. Met de jaren wordt dit gen een beetje lui en sluimert in. Novexpert schudt dit gen wakker, waardoor je huid zelf ook actief aan de slag gaat om er jong en jeugdig uit te zien.

Techno-paranoïde
Wist je dat de huidige consument techno-paranoïde is? Techno staat hier voor het feit dat wij als consumenten altijd op zoek zijn naar producten die gewoon hun werk doen. Antirimpelcrème moet die rimpels wegnemen, het liefst na het eerste gebruik. Dat geldt ook voor pigmentcrème en littekenzalfjes. Daarnaast is de huidige consument heel bewust (misschien een tikkeltje paranoïde) als het gaat om wat er in die producten zit. ‘Smeer ik wel veilige producten op?’, ‘Wat doen die parabenen eigenlijk in mijn crème?’ en ‘Hoe zit het met de lange termijneffecten,’ zijn vragen die de paranoïde consument zich stelt. Goed nieuws: alle producten van Novexpert zijn 100% veilig en alle ingrediënten zijn van biotechnische aard. Dat houdt in dat de producten bijna geheel (op sommige ingrediënten na) op biologische wijze is verkregen. Ook hebben de producten stuk voor stuk een groen certificaat. Dat is wel zo fijn om te weten.

Uniek: 20 hyaluronzuur injecties in één flacon
Het paradepaardje van Novexpert is het Hyaluronzuur Booster Serum. Hyaluronzuur (spreek uit: hie-ah-lu-ronzuur) is een product dat zeer veel in de cosmetische chirurgie wordt gebruikt. Meestal wordt het dan met een injectie in de huid aangebracht, waardoor de huid gladstrijkt. Helaas duurt het effect niet lang en moet je weer terug om van je rimpeltjes af te komen. Dat klinkt als een heel gedoe nietwaar. Novexpert heeft het equivalent van 20 hyaluronzuur gevangen in dit unieke booster serum. Zonder injecties van je rimpels af. Daarnaast boost het ook de aanmaak van hyaluronzuur in de huid, waardoor er dus een langdurig effect ontstaat. Het serum breng je aan met een pipet onder je dagverzorging.

Bijzonder
Er zijn maar weinig cosmeticaproducten op de markt die zo open zijn in de communicatie. Alles wat er in zit (en niet in zit), staat op de verpakking. Daarnaast vind je een naam en een foto op de flapjes van het doosje. Dit is de man of vrouw die het product heeft ontwikkeld. Je weet dus precies wie er eindverantwoordelijk is voor de formule en dat is best bijzonder. Ook bijzonder is dat het absoluut geen conserveringsmiddelen bevat. Dit kan doordat het water in de producten is omgezet in een soort gel. Bacteriën leven van vloeibaar water en aangezien dat er dus niet inzit, heb je geen conserveringsmiddelen nodig. Zien is geloven: dus mocht ik de producten van de Beauty Kit (scrub en masker) en het Hyaluronzuur booster serum op mijn hand testen. En ja: je merkt meteen het verschil. Novexpert is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL.

Verwendagje
De rest van de ochtend stond in het teken van pure verwennerij. Eerst bij Greenland een geurtest gedaan (we wisten er toch wel veel met zijn drietjes) en een productpresentatie gehad van niemand minder dan Ingrid Burger (van The Color Crew). Daarna werd mijn haar gedaan door stylisten van haarmodemerk Zilla. En tot slot werd ik door Ronald van Deborah Milano opgemaakt. Ik ging naar huis met veel kennis, leuke make-uptips waar ik echt wat mee kan en een volle goodie bag. De producten uit de tas zal ik de komende weken nog een keer bespreken.



Dank je wel Ilmo voor de ontzettend leerzame dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.