vrijdag 24 oktober 2014

Lekker griezelen met Halloween

Volgende week vrijdag is het zover: op 31 oktober vieren we Halloween! Diverse pret- en dierenparken hebben de afgelopen herfstvakantie een voorproefje genomen met het vieren van dit griezel- en lichtfeest. Walibi neemt al jaren het voortouw met de Fright Nights waarbij griezels en achtbanen je werkelijk de stuipen op het lijf jagen. Maar er is meer te doen! Ook voor degenen die wat minder van zombies en vampiers houden. Ga er lekker op uit dit weekend en geniet van de herfst en kom helemaal in de stemming van Halloween!


Lichtfeest in Pairi Daiza
De bijzondere dierentuin Pairi Daiza in het zuiden van België biedt een lichtfeest van Chinese lampionnen. Van 25 oktober tot en met 2 november kun je iedere avond genieten van een magisch spektakel van lampionnen in de Europa en China delen van het park. Het park blijft anderhalf uur langer open (voor dezelfde entreeprijs als de dagprijs) en er zijn allerlei lekkere hapjes verkrijgbaar, zoals pompoensoep en gepofte kastanjes. Naast een prachtig schouwspel aan lampionnen wordt de sfeer ook bepaald door de muziek en er zullen speciale voedermomenten zijn. En kom je in Halloweenkostuum? Maak dan een foto in de tuin en stuur deze naar Pairi Daiza. Misschien win je wel een abonnement voor 2015. (foto: Pairi Daiza)

Voor de kleintjes in Julianatoren
Kinderen vinden een griezelpartijtje op zijn tijd best wel leuk. Zolang het maar niet té eng is. Dit weekend kun je nog een klein beetje komen griezelen bij Julianatoren. Het vrolijke pretpark is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar en je weet dus zeker dat je kleine geen nachtmerries overhoudt aan dit Halloweenfeest. Er is een griezelhuis en een Halloweenshow met meneer Kaasgaaf, Jul en Julia, compleet in Halloween kostuums. De show is inbegrepen in de entreeprijs. (foto: Julianatoren)

Halloween onder water in Dolfinarium
Tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie kun je in Dolfinarium genieten van een heerlijk Halloween buffet. Bij binnenkomst is het noodzakelijk om te reserveren, want vol is vol. Het buffet bestaat uit echt herfsteten, zoals pompoensoep, stokbrood met kruidenboter en heksenkaas en natuurlijk diverse vlees-, vis- en aardappelgerechten. Bij het buffet is het mogelijk voor de kinderen om lekkere griezelige versieringen te knutselen. Voor het Halloween buffet betaal je en toeslag van € 14,95 voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen, € 7,50 voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis mee-eten. (foto: Berry de Nijs/ Dolfinarium)

Feest met Piet Piraat in Plopsaland
Piet Piraat weet wat Halloween inhoudt en dat laten hij en zijn maatjes tijdens een spetterende show in Plopsaland De Panne zeker zien. Vanaf zaterdag 25 oktober tot en met 2 november staat het gehele park in het teken van Halloween. Je kunt in het park de Pompoenkoning en zijn gevolg (heksen, zombies en andere griezels) tegenkomen en natuurlijk de spetterende Halloween Piet Piraat show bekijken. Tijdens weekdagen is er ook nog ’s avonds een groot Ketnet feest: Ketnet King Size On stage. Dat wordt griezelen en swingen in Plopsaland De Panne. (foto: Plopsa, Halloween 2013)

Griezelen in Plaswijckpark
In het altijd gezellige Plaswijckpark kun je dit weekend nog heerlijk griezelen tijdens het Halloweenfeest. Kom heksenbezem maken, wordt geschminkt als een Halloween monster (of juist niet0 en doe enge knutselopdrachten. Tussendoor valt er veel te zien en vooral te doen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren. Dat wordt een zeer gezellige, maar ook wel enge Halloween voor iedereen. (foto: Plaswijckpark)

Veel griezelplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.