vrijdag 10 oktober 2014

Herfstvakantie uitjes: lekker er op uit

Jippie! Het is herfstvakantie voor regio noord! En de week daarop is het herfstvakantie voor regio midden en zuid. De herfstvakantie is een lekkere break om van de veranderende natuur te gaan genieten. Een mooie boswandeling is een echt herfstuitje bij uitstek. Bladeren, kastanjes en dergelijke verzamelen en daar dan thuis weer iets moois van maken. De komende twee weken zijn er echter ook allerlei activiteiten in diverse musea en dierenparken. Check dus de websites van je favoriete uitjes of de Facebook pagina’s van de verschillende dierenparken en musea voor hun herfstvakantieprogramma. Een paar leuke uitjes zet ik hier op een rijtje.


Op Dinojacht in DinoPark Amersfoort
Maak je borst maar nat de komende weken want het DinoPark van DierenPark Amersfoort is spannender dan ook. Je mag niet los lopen, maar ga met de jeep van de Dinoranger op expeditie. Het wordt een spannende race tegen de klok met klimmen, klauteren, crossen, vliegen en… griezelen! Is DinoAdventures te spannend voor je? Ga dan lekker bij de tijgerwelpjes op bezoek, bekijk de nieuwe bloembidsprinkhanen in het 100.000 dierenhuis of bezoek op 19 oktober de Zappelin on toer speciale vriendjesdag.

Bijzondere tentoonstelling in de Acht Zaligheden
De Tweede Wereldoorlog heeft in Nederland aardig zijn littekens nagelaten. Omdat het een tijd is om bij stil te staan hebben Kempenmuseum de Acht Zaligheden te Eersel, Museum Bevrijdende Vleugels in Best en Museum Bewogen Jaren 1939-1950 in Hooge Mierde de handen ineengeslagen en hebben de expositie ‘Onze weg naar de bevrijding’ samengesteld. Een bijzondere expositie met individueel te rijden autoroute langs oorlogsmonumenten en een tour langs de drie musea waar je allerlei thema’s rondom de bevrijding kunt bekijken. Je kunt de drie musea afzonderlijk bezoeken, maar ook via een arrangement van € 10,- per persoon. De tentoonstelling is te zien tot en met 9 november.

Op boevenjacht met Mega Mindy
In de weekends van 11 & 12 en 18 & 19 oktober komt Mega Mindy persoonlijk boeven vangen in Plopsaland De Panne samen met de bezoekers. Tijdens deze dagen wordt De Panne geteisterd door een boevenbende, maar Mega Mindy zal met behulp van papa’s, mama’s, kinderen, ooms, tantes, opa’s en oma’s de boeven wel weten te vangen. De hele dag zal je overigens boeven en agenten tegen komen in het park. Hou je eten, drinken en je spulletjes dus maar goed in de gaten! Overigens zal Mega Mindy ook boeven komen vangen van 27 tot en met 31 oktober in Plopsa Indoor Hasselt en in Plopsa Indoor Coevorden op 15 en 16 november aanstaande.

Spannende herfst in de Orchideeën Hoeve
Vogelspinnen, krokodillen en een avontuur via wildpaadjes waar je normaal niet mag komen? De Orchideeën Hoeve presenteert deze herfstvakantie de Spannende weken. Alleen in de komende vakantie mag je de normale route in de tuin verlaten om wildpaden, geheime weggetjes en spannende opdrachten te ontdekken. En misschien sta je ook zomaar oog in oog met een 1 meter lange leguaan. Op 12, 14, 16, 18, 21 en 23 oktober kun je ook aan het einde van de route op vertoon van je geldende dagentreebewijs ook nog eens genieten van een spannende Krokodillenshow met krokodillen, reuzenslagen en zelfs vogelspinnen! Hoe dapper ben jij?

Spelen in de tropen in Berkenhof’s Tropical Zoo
Geen zin om buiten in het gure herfstweer rond te lopen? Ga dan lekker naar het overdekte Berkenhof’s Tropical Zoo waar het altijd lekker warm is. Je vindt hier meer dan 40 tropische diersoorten, een speurtocht in de Fossielenmijn, een DinoExpo, je kunt de kinderen laten ravotten in de Kidsjungle, van lekker eten en drinken genieten in het restaurant en echte waaghalzen mogen een spin, slang of hagedis vasthouden in de Natuurschool! Als je durft natuurlijk.

Op ontdekkingstocht met WoesteLand
In het weekend van 17 tot en met 19 oktober is er een speciaal programma voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar, genaamd WoesteLand. Tijdens dit weekendkamp leer je alles over de natuur. ’s Nachts op zoek naar vleermuizen, overdag klim je in bomen en je slaapt midden in de natuur! Het kamp wordt opgetrokken in de Heidebloem, Groepsverblijf Laer in Hilversum. Schrijf je in via de website en ontdek de natuur, zoals je die nog niet kende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.