donderdag 2 oktober 2014

Honden uitjes & nieuwtjes voor Dierendag

Het is bijna Dierendag! En hoewel het bij mij thuis altijd dierendag is, is het wel goed om aankomende zaterdag je hondje, konijn, kat, cavia, muis, rat, vis, parkiet, papegaai of welk huisdier dan ook eens lekker te verwennen. Bijvoorbeeld door iets lekkers te geven, een nieuw speeltje te kopen of gewoon door een lekker dagje weg te gaan. Nu is dat laatste het meest makkelijk met een hond. Neem hem of haar eens mee naar DierenPark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark. En alleen deze zaterdag mogen alle hondjes mee naar Plopsaland De Panne. (foto: Berry de Nijs)


Hondendagen in Plopsaland De Panne
Normaal mogen ze niet mee – op een hulphond na dan – maar aankomende zaterdag mogen honden ook genieten van een leuk dagje Plopsa bij Plopsaland De Panne. De hele dag zal in het park in het teken staan van Werelddierendag. Heb je een hond en wil je samen met hem en je gezin genieten van leuke activiteiten (zoals een speciale snuffelzoektocht)? Dan reis je natuurlijk af naar Plopsaland De Panne. Baasjes en honden zullen feestelijk worden onthaalt, compleet met rode loper. Bij de ingang worden gratis plastic hondenzakjes uitgedeeld en er zijn speeltjes aanwezig geschikt voor honden. Om de veiligheid van je hond te waarborgen zal hij of zij ten allen tijde moeten worden aangelijnd, mag hij niet in de attracties, wachtrij of het restaurant en zijn Mayaland en Big & Betsy Hoeve ook niet voor de hond toegankelijk. Maar om 3 uur nodigt Kabouter Klus wel alle bezoekers en honden uit om samen met hem bij de Kiosk op het Dorpsplein de Kabouterdans te dansen. (foto: Plopsa)

Klussen voor de hond
Klussen is leuk. Uit onderzoek van Hornbach blijkt dat bewoners van Zuid-Holland het allerliefste klussen. Ook voor hun huisdieren. Een echtpaar in Dordrecht bouwde speciaal voor hun New Foundlanders een heuse, luxe hondenvilla in de achtertuin. Caroline en Michel, beide handig en vol liefde voor hun honden, bouwden bewust een schots en scheve hondenvilla. De honden zijn nu eenmaal graag buiten en dan wil je ze toch een plekje van beschutting gunnen. Misschien een leuk idee voor een nieuw tuinhuisje voor de hond? (foto: Hornbach)

Hond in de klas
Een van de allereerste artikelen op mijn blog hier was een reportage over Hond in de Klas georganiseerd door het Sophia Snuffel College van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Ook nu rond Dierendag zullen veel vrijwilligers en hun trouwe viervoeters basisscholen bezoeken om kinderen van groep 1 tot en met 4 meer te leren over veilige omgang met honden. Maar ook om angst voor honden te verminderen. Een uniek lesprogramma dat bovendien gratis is. Kijk eens op de website van het Sophia Snuffel College en vraag een les aan. Het is het zeker waard! (foto: Berry de Nijs)

Dierendag-boottocht voor OOPOEH’s
Een tijdje geleden schreef ik al over Stichting OOPOEH in een blog over Oppas voor je hond. OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Inmiddels kent de stichting meer dan 1000 actieve OOPOEH’s en die mogen in het zonnetje worden gezet. Een grote groep hiervan mag aankomende zaterdag met hun oppasdier een lekker boottochtje maken door de Amsterdamse grachten. Daarbij zal Martin Gaus de ouderen en de dieren culinair verrassen met het pop-up restaurant Chez Martin. Aan het einde van de toch zal er een vragenrondje zijn, waarbij Martin allerlei vragen over de opvoeding van huisdieren zal beantwoorden. Op de website van Stichting OOPOEH kun je hier uiteraard meer over lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.