dinsdag 21 oktober 2014

Lekker & voordelig erop uit

De herfstvakantie is bijna voorbij, sommige parken sluiten na de herfstvakantie haar deuren om in het voorjaar pas weer open te gaan. Tijd om dus snel nog even iets leuks te gaan doen. Maar voordat je in de auto springt of op de fiets stapt, koop je beter eerst je kaartjes online. Dat scheelt in de rij staan én in je portemonnee, zo blijkt uit onderzoek van de website Uitmetkorting.nl. (foto: Berry de Nijs/Efteling)


Met korting naar een pretpark
Een groot geheim maken pretparken (en overigens veel dierentuinen) het niet dat je met korting op de website je e-tickets kunt kopen. Het staat immers op de website wanneer je deze bezoekt. Het Leukste Uitje van Nederland, de Efteling biedt maar liefst € 5,- korting per ticket wanneer je deze online koopt. Gemiddeld krijg je € 1,83 korting bij de vijftien populairste pretparken van Nederland als je online je tickets aanschaft. Een voordeel van e-tickets is dat je al betaald hebt en meteen door kunt naar de kaartcontrole. Een nadeel kan zijn dat je een e-ticket op datum aanschaft. Je moet dan ook op de dag van de tickets het pretpark bezoeken.

Toegankelijkheid pretparken
Vorig jaar bleek uit onderzoek van Uitmetkorting.nl dat veel pretparken bezig zijn om hun park toegankelijk te maken voor mindervaliden. Ook worden er steeds meer voorzieningen getroffen voor voedselwensen. Toch weten veel mensen van tevoren niet dat een pretpark rolstoeltoegankelijk is of speciale maaltijden serveert. Driekwart van de Nederlandse pretparken schiet in deze informatievoorziening te kort. De 19 grote pretparken van Nederland werden onder de loep gelegd en hieruit bleek dat er slechts 5 zijn die wel goed informeren. Efteling, Walibi, Atrractiepark Slagharen, Toverland en Plopsa geven duidelijk aan welke attracties goed toegankelijk zijn, maar bieden ook een versnelde entree en informeren duidelijk over voedselwensen. Ga je naar een pretpark en heb je voedselwensen of wil je weten of het park rolstoelvriendelijk is? Kijk dan op de desbetreffende websites of neem even contact op met de klantenservice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.