maandag 28 april 2014

Mooie handen & nagels

De lente is in volle gang. De zomer staat echt voor de deur. Perioden met zon worden soms plotseling afgewisseld door regen (zelfs hagelbuien) en een straffe wind. En dat voel je aan je huid. Vooral handen en nagels hebben het zwaar te verduren bij wisselende temperaturen en weertypen. Maar met een goede verzorging houd je je handen en nagels mooi en verzorgd.



Schraal
Wind, water en zon kunnen je huid trekkerig en schraal aan laten voelen. Omdat je handen eigenlijk – net als het gezicht – het meest en eerst worden blootgesteld aan de grillen van het weer, hebben zij het soms zwaar te verduren. Heb je snel schrale handen, gebruik dan een handcrème om je huid te hydrateren en te verzachten. Bijvoorbeeld van De Noordkroon, een handcrème op basis van schapenwolvet, Aphrodite Olive Oil, op basis van olijfolie of de hippe essence Cookie & Cream limited edition handcrème met de subtiele geur van koekjes. Ook de grote namen op gebied van hand- en nagelverzorging hebben natuurlijk een handcrème in het assortiment.

Zachte zeep
Wanneer je last hebt van schrale of droge handen, dan zou je er goed aan doen om je handen niet met een traditionele zeep te wassen. Deze kan namelijk de huid verder uitdrogen. Gebruik dan liever een waslotion of zeep waarin crème is verwerkt. Uiteraard is het goed om na het wassen van de handen deze lekker in te smeren met een handcrème. En masseer dan ook meteen je nagelriemen ermee in.

Verzorgde nagels
Wist je dat gezonde nagels flexibel en buigzaam zijn, zonder dat ze knakken, scheuren of breken? Een gezonde nagel bevat oliën en vocht tussen de nagelplaten, waardoor het een licht transparant geheel vormt. Wanneer je veel met je handen in (schoonmaak)water zit of een vitaminetekort hebt, dan kunnen nagels te hard worden en breken. Ook vrieskou en tropische temperaturen kunnen nagels laten uitdrogen. Verzorg je nagels daarom goed door ze in te smeren met een nagelolie. Ook is het verstandig de nagels te vijlen in plaats van te knippen, om zo de nagel sterk te houden. Wanneer je nagels droog en hard zijn, is het om beschadigingen te voorkomen aan te raden de nagels wat korter te houden. Vijl ze bij voorkeur in een rechte of licht ronde vorm.

Vrolijk kleurtje
Veel nagellakjes bevatten ook verzorgende bestanddelen die ervoor zorgen dat de nagels flexibel blijven. En dat is maar goed ook, want nagellak heeft lipstick en lipgloss verstoten in de top tien van meest verkochte cosmetica. Met al die handige nailart mogelijkheden heb je een funicure eenvoudig binnen handbereik – zonder dat je er voor naar een salon hoeft. Van glitters tot felle neonkleuren en van poederige pastels tot klassiek rood of paars: er is heel veel te kiezen. De trend voor nagels luidt: have fun! En wees creatief.

En zo krijg je het eraf
Maar al die creaties moeten er soms ook weer af. Kies bij voorkeur voor een nagellakremover zonder aceton. Aceton verwijdert de nagellak wellicht sneller, maar droogt de nagels onherroepelijk uit. Ook kan het de huid rondom je nagels aantasten. Of je nu een mooie nailart hebt gecreëerd of je nagels gewoon traditioneel in één kleur hebt gelakt, het afhalen van nagellak is heel eenvoudig. Doe voldoende remover op een wattenschijfje en druk het wattenschijfje vervolgens licht op de nagel. Hou minimaal tien seconden vast en wrijf dan het watje van de nagelriem af naar de punt van je nagel. Je zal zien dat de meeste nagellak na één keer verwijderen al is verdwenen. Voor glitters en dergelijke geldt dat je het watje minimaal een minuut op de nagel moet houden, zodat de nagellak de kans krijgt op te lossen en de glitters los kunnen weken van de nagel. Na het verwijderen van nagellak verwen je je nagels natuurlijk met een lekkere nagelolie.

Vergeet je voeten niet!
Niet alleen je handen mogen gezien worden, ook je voeten kruipen langzaam uit de schulp van sokken en schoenen. En die wil je natuurlijk ook laten zien! Verwen je voeten eens met een peeling (zoals van Footner) of geef ze eens een maskertje (dit kun je overigens ook met je handen doen). En vergeet niet om de huid van je voeten soepel en zacht te houden met een lekkere voetencrème. Meer verzorgingstips voor je voeten vind je hier. Enne… vergeet je teennagels niet een mooi kleurtje te geven! Dat hebben ze ook wel verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.