zondag 27 april 2014

Eropuit in de Meivakantie

Koningsdag ligt achter ons en 4 en 5 mei komen eraan. Traditioneel betekent dat voor veel scholen dat het vakantie is. Even een weekje vrij om van de lente te genieten en om je op te laden voor de komende eindexamens en tentamenweken. Kinderen en tieners laden zich het beste op door ook een dagje eropuit te gaan. Maar een leuke dag uit met het hele gezin is ook heel geschikt om Geluksmomentjes te creëren, want dat is eigenlijk wel de reden om een dagje weg te gaan (aldus het onderzoek van Land van ANWB). Bijvoorbeeld naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn of naar een van de Leukste uitjes van Nederland. (foto: Berry de Nijs)


Gratis ijs in Leukste Dierentuin van Nederland
De Apenheul eindigde tijdens de verkiezing van Het Leukste Uitje van Nederland in de top 3 en was daarmee de enige dierentuin die zo hoog eindigde. Daarmee kun je dus wel stellen dat Apenheul de Leukste Dierentuin van Nederland is. In de meivakantie kunnen kinderen daarom een gratis ijsje krijgen tijdens het bezoek aan dit park vol apenstreken (kijk voor voorwaarden op de website). Geniet van loslopende doodshoofdaapjes, ga op bezoek bij de stoere gorilla’s en lach bij de ondeugende berberaapjes. (foto: Berry de Nijs)

Op avontuur in Beste Dierenpark van Nederland
De nijlpaarden en krokodillen zijn er! En je kunt ze bewonderen in hun nieuwe verblijven vanaf 29 april aanstaande. Maar in Safaripark Beekse Bergen is nog meer te beleven. Het park is onlangs bij de Diamond ThemePark Awards 2013-2014 uitgeroepen tot Beste Dierenpark van Nederland. Op 2, 3 en 4 mei kun je overigens deelnemen aan het ‘Animal Event’, waarbij je alles leert over verschillende dieren. Meer hierover lees je op de website van het Safaripark. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Eend met overgewicht?
Aqua Zoo Friesland heeft afgelopen week een nieuwe diersoort mogen verwelkomen. Het gaat om een koppel Magelhaen booteenden, een visetende eendensoort, die voorlopig komen logeren bij de pinguïns totdat het nieuwe verblijf in Dierenpark Emmen klaar is. De eenden wegen ruim vijf kilo – wat overigens geen overgewicht, maar het normale gewicht is voor deze eenden – en hebben kleine vleugels, waardoor ze niet kunnen vliegen. Je kunt de eenden in de meivakantie komen bewonderen in het park en meteen meedoen aan een van de leuke nieuwe activiteiten, zoals de speurtocht ‘De Jongens tegen de Meisjes’, schminken of een avontuur beleven bij de poppenkast. (foto: Aqua Zoo Friesland)

Wachten wordt een attractie
Het Vlaamse Plopsaland de Panne is nog in de testfase (eindigt eind april), maar het lijkt er op dat Knopperdeknop, de nieuwe attractie in het Bos van Plop een vervolg kan krijgen. Knopperdeknop is een spel dat wordt geleid door Kabouter Klus en het is te spelen in de wachtrij! Hiermee maakt Plopsa wachten een stuk leuker. Knopperdeknop is mede mogelijk gemaakt door Gelotology. Na afloop van het proefproject zal deze wachtrij-attractie worden geëvalueerd. Dit soort innovaties vormen enkele redenen dat Plopsaland De Panne met maar liefst 7 Diamond ThemePark Awards naar huis is gegaan, waaronder die voor Beste Pretpark België en Meest Kindvriendelijke Park van België. (foto: Plopsa)

De Magie van de Natuur
Het Leukste Uitje van Flevoland De Orchideeën Hoeve nodigt iedereen uit om in de Meivakantie te komen genieten van de Magie van de Natuur. Tijdens de Magische Tour onderneem je samen met een gids een reis door de Orchideeën Hoeve en leert meer over de slimme manier waarop dieren en planten overleven, verleiden en diensten verlenen. Reserveren is noodzakelijk (dit doe je via de website). De Magische Tour kun je volgen op dinsdag 29 april, woensdag 30 april, donderdag 1 mei, zaterdag 3 mei, dinsdag 6 mei of woensdag 7 mei en vertrekt om 13:15 uur. (foto: de Orchideeën Hoeve)

Feest in Dierenrijk!
Hieperdepiep HOERA! Dierenrijk viert een feestje want het park is 10 jaar oud. De kick-off was 24 april, maar we feesten door tot en met het grote eindfeest op zaterdag 3 mei. Er is veel te beleven, want zo kun je bijvoorbeeld dinsdag 29 april een dansworkshop volgen en mag je op 30 april zelf de dieren komen voeren! Op 2 mei krijgen alle dieren die 10 jaar zijn een extra traktatie en op 3 mei barst het feest dan helemaal los (en kun je je geleerde dans moves meteen in de praktijk brengen tijdens het avondfeestje). Het volledige programma vind je op de website van Dierenrijk. (foto: Dierenrijk)

Op avontuur langs de smokkelroute
Heb je al eens willen weten hoe het voelt om goederen te smokkelen? In vroegere tijden sloop men over, soms moeilijk begaanbare, bospaadjes om zo smokkelwaar van A naar B te brengen. Op donderdag 1 mei kun je zelf ervaren hoe het geweest moest zijn in Streekmuseum de Achtzaligheden – tevens uitgeroepen tot Leukste Uitje van Noord-Brabant. Reserveren voor dit unieke programma is noodzakelijk en doe je via de website. De tocht gaat door wanneer er minimaal 10 mensen zijn ingeschreven. Door de soms moeilijk begaanbare weggetjes is de tocht helaas niet geschikt voor kinderwagens en rollators. Maar in het museum is die middag ook genoeg te doen. Zo zijn er demonstraties spinnen, kantklossen en sigaren maken. (foto: Streekmuseum de Achtzaligheden)

Pull the Plug voor de walrus
Het is tijd om van Pole to Pole ons in te zetten voor de aarde. Daarom startte in diverse dierentuinen in Europa de Pole to Pole campagne ‘Pull the plug’. Tijdens deze campagne periode zet Dolfinarium zich in voor de walrus. In het waterpark woont een familie walrussen heel tevreden. In het wild is het slecht gesteld met deze prachtige dieren, want door het opwarmen van de aarde verdwijnt er een groot gedeelte van hun natuurlijke leefgebied: de Noordpool. Het Wereld Natuur Fonds heeft de walrus daarom de status ‘kwetsbaar’ gegeven, maar dit zou zomaar kunnen omslaan in ‘bedreigd’. Daarom zet het Dolfinarium zich in voor deze dieren. Het park gaat meewerken aan belangrijke onderzoeken om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de kwetsbare walrus te helpen. Ook roept het park hun bezoekers op om wat vaker de stekker uit het stopcontact (pull the plug) te trekken en zuiniger om te gaan met energie. Wil je meer weten over deze campagne? Check dan de website van de Pole to Pole campaign: poletopolecampaign.org. (foto: Dolfinarium, Daniel J. Cox)

DierenUITdagen: sport & spel
De Koningsspelen zijn voorbij, maar voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen om zichzelf (of anderen) uit te dagen, organiseert DierenPark Amersfoort de DierenUITdagen. Wie loopt er bij jou thuis harder dan een struisvogel? Wie kan er net als een giraffe bij de hoogste blaadjes. En hoe goed kunnen jullie klimmen en klauteren? Je vindt al deze antwoorden wanneer je het spannende DierenUITdagen parcours in het park volgt. Op het spel staat natuurlijk de eeuwige roem! En een foto van jou als winnaar. Meer over deze unieke, sportieve uitdaging vind je op de website van Dierenpark Amersfoort. (foto: Berry de Nijs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.