dinsdag 7 januari 2014

Kerstbomen voor Dierenpark Amersfoort

Afgelopen zondag 5 januari was het weer zover: je kon je afgetuigde echte kerstboom inleveren bij Dierenpark Amersfoort inleveren. In ruil daarvoor ontving je € 5,- korting op de entreeprijs. En abonnementhouders kregen een gratis kopje koffie of thee. De bomen werden vervolgens aan de dieren in het park gegeven om mee te spelen, bedjes van te maken of aan te knabbelen. Dit jaar werden er maar liefst 160 bomen ingeleverd, dat zijn er al weer veel meer dan vorig jaar. (foto: Berry de Nijs / Ringstaartmaki)



Verrijking
De dieren zijn altijd heel erg nieuwsgierig naar al dat groen in hun verblijf. De olifanten lopen er van hartenlust mee te vegen als een bezem, terwijl de siamangs voorzichtig stukjes afbreken om op te eten. De kerstbomen dienen als verrijking. Dat wil zeggen dat de dieren het erg leuk vinden om zo’n verrassing in het verblijf te vinden om mee te spelen of aan te knabbelen. Door deze verrassingen blijven dieren actief en nieuwsgierig.

Diervriendelijk
Hoewel het dierenpark niet kieskeurig is met de inname van bomen, zijn ze wel uiterst kieskeurig als het om het geven van bomen aan de dieren gaat. Alle bomen worden namelijk goed nagekeken of er geen kunstsneeuw inzit bijvoorbeeld of glitters en engelenhaar. Ook wordt er gecontroleerd om welk type boom het gaat. De dieren krijgen namelijk alleen Fijnsparren om mee te spelen, want deze zijn veilig voor hun gezondheid. Niet alle dieren krijgen een kerstboom in het verblijf, want de bomen zijn niet voor alle diersoorten geschikt. Zij krijgen uiteraard andere vormen van verrijking aangeboden.

Milieuvriendelijk
Veel mensen vinden het heerlijk om een echte kerstboom in huis te nemen. Sommigen nemen hem met kluit en plaatsen de boom na Kerst terug in het bos of in de tuin. Anderen nemen een boom zonder kluit. De bomen kun je na gebruik natuurlijk in de groenbak stoppen, maar het is milieuvriendelijker om de kerstboom in te leveren bij de dierentuin. De dieren van Dierenpark Amersfoort zijn er in ieder geval heel blij mee. En het levert heel veel leuke (foto)momenten op voor de bezoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.