woensdag 29 januari 2014

Stem op het Leukste Uitje van Nederland

Het is weer zover: de ANWB vraagt alle leden te stemmen op het Leukste Uitje van Nederland. Is dat voor jou de Efteling? Dierenpark Amersfoort? GaiaZoo of Apenheul misschien? Op de website LandvanANWB.nl vind je alle genomineerde uitjes voor Nederland, maar ook per provincie. Stemmen kan nog tot en met 1 maart!



Genomineerd
Om haar leden een beetje te helpen nomineerde de ANWB 26 uitjes op basis van bezoekersaantallen (meer dan 450.000 bezoekers in het afgelopen jaar) waaruit gekozen kan worden. Dit leverde een lijst op met diverse uitjes. De landelijke nominaties zijn voor (in alfabetische volgorde): Apenheul, Artis, Attractiepark Duinrell, Attractiepark Slagharen, Attractiepark Toverland, Burger’s Zoo, De Efteling, Dierenpark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Diergaarde Blijdorp, Dolfinarium, GaiaZOO, Heineken Experience, Hermitage Amsterdam, Keukenhof, Koningin Julianatoren, Madame Tussauds, Madurodam, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Nederlands Openluchtmuseum, Ouwehands Dierenpark, Rijksmuseum Amsterdam, Safaripark Beekse Bergen, Science Center Nemo, Van Gogh Museum, Walibi Holland. Vervolgens zijn er per provincie nog diverse uitjes genomineerd.

Keuze is reuze
Deze lijst biedt een ruime keuze aan leuke uitjes en als ik heel eerlijk ben zijn er een aantal die wel de titel Leukste Uitje van Nederland verdienen. Wanneer je je stem uitbrengt, verwacht de ANWB dat je cijfers geeft voor een aantal criteria, zoals Aanbod van het uitje, de prijs/kwaliteitverhouding en wat je van de horeca voorzieningen vindt. Ook kun je nog een stukje schrijven over het uitje van je keuze. Leuk voor het rapport!

Winnaar 2013
De winnaar van 2013 was GaiaZOO in Kerkrade. Het wordt natuurlijk heel spannend of zij dit jaar hun titel gaan prolongeren. Op maandag 14 april zullen we het weten: dan worden namelijk de winnaars bekend gemaakt. De verkiezing van het Leukste Uitje is onderdeel van het Land van ANWB. Op deze website kun je allerlei leuke dagjes uit plannen en soms vind je er ook leuke kortingen voor je favoriete uitjes. Het bezoeken waard dus.

Tja… als ANWB lid ga ik ook mijn stem uitbrengen. Het provinciale uitje was niet zo moeilijk, maar het landelijke uitje… dat wordt een gewetenskwestie… Er zitten zulke leuke tussen...
Veel succes met stemmen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.