woensdag 20 februari 2013

Ga mee naar buiten allemaal!

Het vriest nog wel een beetje, maar je merkt dat het voorjaar in de lucht zit. De vogeltjes zingen hun hoogste lied al in de ochtend- en avonduren en het zonnetje laat zijn schijnsel al steeds meer zien. De natuur rekt zich langzaam uit om te ontwaken na de winterslaap. Dat is het ideale weer om lekker naar buiten te gaan en een mooie wandeltocht te maken of hard te lopen in de natuur. Bijvoorbeeld langs een van de wandel- of hardlooproutes uitgezocht door Natuurmonumenten.



Hardlopen in de natuur
Natuurmonumenten weet precies waar je de mooiste routes vindt om te sporten of te wandelen in de buitenlucht. Iedere provincie heeft wel iets moois te bieden. Zo zijn er langs de kust prachtige duinroutes en in het oosten kun je door de bossen of over de heide rennen. Ook zijn er verschillende routes langs de plassen en meren of rivieren. Deze routes vind je allemaal op Natuurmonumenten.nl/hardlopen. Let bij het hardlopen wel dat er wandelaars kunnen zijn die van het gebied genieten in een rustiger tempo dan jij. Houd rekening met fietsers en wanneer je op een onverharde weg loopt, let dan goed op uitstekende boomstronken en takken. Ook modderige paden kunnen lastig zijn om op te lopen, hou daar rekening mee als het lang geregend of gesneeuwd heeft. En vergeet niet tijdens het hardlopen om van de natuur te genieten, want dat vergroot je ervaring natuurlijk nog veel meer.

Drink voldoende, red het regenwoud
Wanneer je lekker buiten gaat sporten is het wel belangrijk dat je iets te drinken bij je hebt. Ook ’s winters is het belangrijk om je vochthuishouding op peil te houden. En als je toch in de natuur bent, gebruik je hiervoor een duurzame, aluminium herbruikbare drinkfles van Sigg. De drinkflessen zijn handig in gebruik en hebben stuk voor stuk een leuk, eigentijds en beetje eigenwijs design. Wist je dat je met de aanschaf van een van de drinkflessen uit de nieuwe serie Sigg Cuipo een meter regenwoud kunt redden? Cuipo heeft als doel om het tropisch regenwoud ‘One Meter at a Time’ te redden met de verkoop van producten. Cuipo is opgericht in 2008 en heeft zo al een groot deel van de ontbossing kunnen stoppen en heel wat dieren- en plantensoorten gered. Met iedere verkochte Sigg Cuipo fles wordt een meter regenwoud in Panama geclaimd en dus gered. Iedere fles heeft een unieke activeringscode die je invoert op de site van Cuipo. Vervolgens mag je je eigen vierkante meter bos uitkiezen binnen het Panamese regenwoud. De flessen zijn verkrijgbaar via de website van Cuipo en de Sigg webshop: Mysigg.com. De prijs per fles is $ 21,99 (dat is zo’n € 16,40).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.