dinsdag 5 februari 2013

Maand van de Gebitscontrole

Je kunt je hond of kat natuurlijk een kunstgebitje geven wanneer de tandjes niet gezond meer zijn, maar een kunstgebit voor honden of katten, dat bestaat niet. Een gezond gebit is voor huisdieren net zo belangrijk als voor mensen. 80% van de huisdierbezitters weten dit, maar hetzelfde percentage doet er niets aan, want een slecht gebit, dat treft hun huisdier niet. Wist je dat ongeveer vier op de vijf gezelschapsdieren gebitsproblemen heeft?



Maand van de Gebitscontrole
Om gebitsproblemen bij huisdieren onder de aandacht te brengen organiseren Pedigree en Whiskas samen met ruim 800 dierenartspraktijken in Nederland dit jaar voor het zevende jaar op rij de Maand van de Gebitscontrole. Bij de deelnemende praktijken worden de gehele maand februari speciale controles uitgevoerd en kun je adviezen krijgen voor de gebitsverzorging van je huisdier. Want hoe eerder een probleem wordt geconstateerd, des te minder last hoeft je huisdier hiervan te hebben. Op MaandvandeGebitscontrole.nl vind je eenvoudig de deelnemende dierenartsen door je postcode in te vullen.

Tandplak
Net als bij mensen ontstaan de meeste gebitsproblemen door tandplak. Bij huisdieren zet tandplak binnen 24 uur om in tandsteen. Dit kan tot verschillende problemen leiden, zoals ontstekingen, moeite met kauwen, tandverlies en dergelijke. Daarom is het belangrijk om het gebit van hond en kat goed te verzorgen. Zo kun je bijvoorbeeld je pup of kitten wennen aan dagelijks tandenpoetsen.

Knabbelen
Honden en katten hebben er tevens baat bij om te knabbelen. Brokjes bijvoorbeeld, of speciale tandenpoetskluifjes waar extra bestanddelen aan zijn toegevoegd die de gebitsgezondheid helpen bevorderen van Pedigree (voor de hond) en van Whiskas (voor de kat). En let zelf goed op het gebit van je huisdier en ga tijdig met hem of haar naar de dierenarts voor controle. Zo blijft je hondje of katje langer gezond.

Namens je huisdier bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.