donderdag 7 februari 2013

Maskers: hul je identiteit in mysterie

Dit weekend gaan we weer massaal Carnaval vieren. Een onderdeel van veel outfits is het masker. Een masker is de manier om redelijk anoniem te kunnen feesten. In Venetië draagt men maskers tijdens het Carnaval om de verschillende lagen van de bevolking te verenigen, want boeren of edele burgers zijn gelijk wanneer je niet kunt zien wie er achter het masker zit.



Afschrikken
Het gebruik van maskers is ouder dan het Carnavalsfeest. Maskers worden al eeuwenlang gebruikt door bijvoorbeeld medicijnmannen of druïdes om boze geesten af te schrikken. Tijdens het Carnaval is het niet echt de bedoeling om andere feestgangers af te schrikken, dat is meer iets voor Halloween.

Mysterie
Door een masker krijgt je outfit een mysterieus tintje. Wie zou er nu achter dat masker verscholen gaan? Misschien ken je hem of haar wel. Dat geeft een ontmoeting met een gemaskerde vreemdeling een spannende draai. Dat geldt voor maskers bij heren en dames.

Make-up
Een masker biedt ook mogelijkheden om met je make-up te experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld kleuren die ook in je masker voorkomen in je oogschaduw. Hierdoor versterk je het masker effect. Ook is het spannend om het gebied rondom je ogen te schminken, bijvoorbeeld zwart, om je masker uit te laten komen. Een sterke oogmake-up zorgt er ook voor dat je ogen zelf goed blijven opvallen. Experimenteer totdat je de juiste look hebt gevonden of vraag advies bij de feestwinkel, drogisterij of parfumerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.