donderdag 24 januari 2013

Onderzoek van Etos: bijna de helft van de vrouwen sport niet

Hoe staat het met jouw goede voornemens meer te gaan sporten? Volgens onderzoek van drogisterijketen Etos onder 800 vrouwen gaat het er niet zo goed mee. Hieruit blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen niet of nauwelijks sport. En dat terwijl tweederde van dezelfde ondervraagde vrouwen zich in 2013 gezonder en fitter wil voelen. Hoewel de Nederlandse vrouw wel wil gaan sporten, gunt de helft zichzelf daar geen tijd voor. De voornaamste reden? Het tijd opslokkende huishouden.



Plof op de bank
Het is zo verleidelijk om ’s avonds na een lange dag werken en het onderhouden van je sociale leven op de bank te ploffen met wat lekkers erbij. 20% van de ondervraagde vrouwen geeft aan dat de voornaamste reden om niet naar de sportschool te gaan ‘geen zin’ is. Eigenlijk zou je dan juist moeten gaan. 19% vindt een sportschool te duur en huishoudelijke taken en een sociaal leven onderhouden zijn voor 16% van de vrouwen de redenen om thuis te blijven. Toch geeft 50% aan wel te willen bewegen, maar hiervoor liever niet naar de sportschool te gaan.

Tips voor meer beweging
Kom dus van die bank en ga iets sportiefs doen: een lange wandeling maken bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld met je buurvrouw, huisgenoot of vriend. Of koop een spelcomputer met dansspel, blijf je ook lekker fit bij en je hoeft je huis niet uit. Zoek daarnaast een sport die bij je past. Hou je van zwemmen? Kijk dan of het zwembad bij jou in de buurt ook andere sportieve lessen aanbied naast baantjes trekken. Hou je van dansen? Ga Bodyjam, Zumba of Buikdansen doen. Er is altijd wel iets te vinden wat bij je past. En voor meer flexibiliteit en ontspanning kies je voor yoga. Heb je weinig tijd maar hou je wel van een intensieve training? Dan is de trend van 2013 functional training iets voor jou. Etos zelf geeft nog als tip om je killer heels uit de kast te halen en hier op te lopen: dat is een goede work out voor je benen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.