donderdag 17 januari 2013

Sledehonden zamelen geld in voor Team King

Al vanaf 12 januari is de grootste sledehondenrace van het Europese vasteland gestart. La Grande Odyssée Haute Savoie Mont Blanc heet deze race en is 1000 kilometer lang. Lowlandstrail is het eerste Nederlandse team dat meerijdt in deze race. Deze bijzondere race krijgt een extra bijzonder tintje omdat het team met deze race geld inzamelt voor Team King: een stichting uit Veldhoven die kinderen ondersteunt in gezinnen waar kanker voorkomt.



11 etappes
De sledehondenrace telt 11 etappes van 75 tot 100 kilometer per dag met als decor het imposante Franse Alpengebied. Je kunt gewoon langs de route gaan staan om te kijken, maar het ook volgen op Eurosport om 2 uur ’s middags (met herhalingen in de avonden om 7 en 11 uur). De race is gestart op 12 januari en finisht op 23 januari.

Lowlandstrail & Team King
Lowlandstrail bestaat uit musher Edmond Shoemacher en zijn team van 10 honden. Daarnaast krijgt hij hulp van zijn vrouw, dochter en een familievriend. Tijdens de wedstrijd vraagt Lowlandstrail aandacht en donaties voor Team King. Deze stichting zet zich in om de overlevingskans van mensen met kanker te voorkomen, maar ook zorgen zij voor een optimale gezinsbegeleiding.


Lowlandstrail: Edmond en zijn tien prachtige sledehonden in actie.
Voor meer informatie kijk je op de websites van Grand Odyssée, Lowlandstrail en Team King

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.