woensdag 30 januari 2013

WNF & Coca Cola beschermen de ijsbeer

Ik ben dol op dieren. De een vind ik liever dan de ander, maar dieren zijn hoe dan ook een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik bezoek graag dierentuinen om van dieren te kunnen genieten en meer over ze te leren. Ik steun projecten van onder meer het Wereld Natuur Fonds om de dieren in de wereld te beschermen. En daarom vraag ik ook vaak via mijn blog aandacht voor dieren. Samen met Coca Cola en het WNF slaan we de poten in een om de ijsbeer te beschermen. En jij?Smeltend ijs
De aarde warmt op. Je zou het niet denken nu de winters in Nederland de Elfstedenkoorts doen ontsteken, maar het is een feit. De aarde warmt op en in het Noordpool gebied merken ze dat als eerste, omdat de temperatuur hier twee keer zo hard stijgt als op de rest van de wereld. Deze ijskap smelt ’s zomers met 11% per decennium. Dat lijkt niet veel, maar is het wel. Zeker voor het leven op de Noordpool. De ijsbeer jaagt vanaf het ijs en merkt dat zijn jachtgebied met het jaar kleiner wordt.

Coca Cola & WNF
Coca Cola draagt al jaren de ijsbeer een warm hart toe en sinds een paar maanden zijn de ijsberen weer helemaal terug in de reclame-uitingen van dit cola merk. Dit is echter niet toevallig: met de ijsbeerfamilie in de reclame vraagt Coca Cola meteen aandacht voor het beschermen van de ijsbeer. Een goede zaak, vooral als je weet dat Coca Cola wereldwijd immens populair is. In 16 landen zijn zij samen de campagne Arctic Home gestart waarmee ze niet alleen aandacht, maar ook donaties vragen. En natuurlijk of je de campagne wil delen via social media.

Doneer € 1,- per sms
Je kunt kiezen om structureel het WNF te steunen, maar je kunt ook speciaal voor deze campagne een gift doen. Per sms bijvoorbeeld doneer je € 1,- wanneer je IJSBEER stuurt naar 4333. Wil je meer doneren dan kun je dat via de website direct doen. Ook kun je meteen zien waar je donatie naar toe gaat. Met die ene euro kan het WNF al heel veel doen om de ijsbeer en zijn leefgebied te beschermen. Coca Cola doneert 1 miljoen euro aan het WNF voor deze actie. Kom je ook in actie door deze campagne te delen op Facebook of via Twitter?

Supermarktacties
Op de website van Arctic Home kun je alles lezen over de campagne, maar ook de speciale supermarktacties volgen. Zo kun je bijvoorbeeld een dvd of tijdschriften over de ijsberen krijgen bij aanschaf van de actieverpakkingen Coca Cola. Check de website voor een actie bij jou in de buurt.Namens de ijsberen, het WNF en Coca Cola alvast hartelijk dank voor je steun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.