vrijdag 4 september 2015

Geboortes, verhuizing & meer nieuws uit de dierentuin

Het lijkt wel herfst buiten! Terwijl de regen met bakken tegelijk naar beneden komt, zo nu en dan onderbroken door een zonnestraal, zitten we gezellig binnen. Hoewel veel dierenparken op dagen als deze minder bezoekers trekken, zijn er toch wel weer wat nieuwe publiekslievelingen bijgekomen. Maar dat zijn niet de enige leuke nieuwtjes uit de natuur en dierenparken. De leukste nieuwtjes zet ik hier op een rijtje. (foto: Berry de Nijs/ Writing Berries)

Beschuit met…
…haring in Boudewijn Seapark! Op 25 juli zag dolfijntje Moana het levenslicht. Mama Roxanne en het kalfje maken het goed. De kleine is nog niet voor het publiek of papa Beachie te bezichtigen, want ze zit samen met mama en Indy in het kraambassin achter de schermen. (foto: Boudewijn Seapark)
…hooi in Dierenpark Emmen! In de nacht van 30 op 31 augustus beviel mama Hidaya voor de derde keer van een gezond kalfje. De kleine dame heeft nog geen naam, maar maakt het zeker goed. Ze is te zien in de giraffenstal in Emmen. (foto: Dierenpark Emmen)
…vers fruit in Diergaarde Blijdorp! Daar verwelkomden in de nacht van 20 augustus de verzorgers en de olifanten de kleine olifantenjongen Sunay. Vandaag is zijn naam bekend gemaakt en hij en mama Bangka maken het goed. Je kunt de kleine al buiten zien spelen. (foto: Diergaarde Blijdorp)
…granen in DierenPark Amersfoort! Er zijn de afgelopen weken maar liefst 90 parelhoenders uit het ei gekropen. Parelhoenders leven op de Savanne van het dierenpark en zijn de grootste druktemakers. Dus dat belooft wat als de kuikens de Savanne op mogen! (foto: DierenPark Amersfoort)
Lekker jagen
Alle dierenparken doen aan verrijking. Hiermee houden ze de dieren lekker actief en vrolijk. Opgevangen dieren krijgen vaak een heel ander soort verrijking, waarbij ze leren jagen. Want als ze kunnen jagen, dan kunnen ze terug naar de vrije natuur. Stichting Leeuw heeft eindelijk de jaagsimulator in gebruik genomen. De tijgers, leeuwen en andere grote katten kunnen leren om prooi te vangen en worden zo voorbereid op het leven in de vrije natuur. Op de website van Stichting Leeuw kun je een filmpje bekijken van deze spectaculaire simulator.

Afscheid in Apenheul
Gisteren is neusaap Jeff verhuisd naar Singapore. Hiermee nam Apenheul definitief afscheid van de neusapen in het park. Na het overlijden van Bagik kwam het park in juni al tot de conclusie dat het niet verantwoord was om nog te proberen neusapen te houden. Daarom besloot men Jeff te herenigen met zijn soortgenoten in Singapore zoo. Uiteraard blijft Apenheul samenwerken met Singapore zoo om zo ook de neusapen in het wild te kunnen ondersteunen. (foto: Apenheul)

Kom Nachtvlinders kijken
Op 11 en 12 september kun je door heel Nederland verschillende excursies volgen in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Om de nachtvlinders te kunnen bewonderen, worden tijdens de excursies de vlinders gelokt met felle lampen. En dan zie je pas hoeveel prachtige nachtvlinders er zijn en hoe kleurrijk deze zijn. In Nederland leven meer dan 800 verschillende soorten nachtvlinders. Wil je met eigen ogen zien hoe mooi deze dieren zijn? Kijk dan op Nachtvlindernacht.nl en vind een excursie bij jou in de buurt. (foto: Appeltak, Piet Brouwer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.