maandag 28 september 2015

Dress Red Day: steek een hart onder de riem

Morgen, 29 september, is het weer Dress Red Day. Op deze dag trekken we allemaal iets roods aan, om zo te laten zien dat je vrouwen met een hartaandoening een hart onder de riem wil steken. Want hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Waarom? Omdat een hart- en vaatziekte zich bij vrouwen anders manifesteert dan bij mannen, waardoor de diagnose niet altijd gesteld kan worden. Draag jij morgen ook iets roods?

Nederlandse Hartstichting
De Nederlandse Hartstichting doet onderzoek naar het vrouwenhart en ook naar hoe de signalen van hartproblemen en dergelijke beter herkend kunnen worden. Ook willen ze graag weten waarom de signalen bij vrouwen zo anders zijn dan bij mannen. Hiervoor is onderzoek nodig en voor onderzoek heeft men geld nodig. Je kunt de Nederlandse Hartstichting maandelijks steunen met een donatie. SMS bijvoorbeeld het woord HARTJE naar 4333 of koop een item in de Dress Red shop.

Draag rood
Rood dragen is overigens heel gemakkelijk. Je kunt namelijk al op subtiele wijze rode accenten aan je outfit toevoegen. Als vrouw zijnde draag je bijvoorbeeld rode nagellak, rode lippenstift en rode sieraden. Ook kun je een rode top combineren met je favoriete jeans. Of draag eens een rode sjaal. Mannen dragen natuurlijk morgen een rode stropdas of een rood T-shirt. Want het is juist heel belangrijk dat mannen laten zien dat ze het vrouwenhart steunen. Wil je meer weten over Dress Red Day? Kijk dan ook op de Dress Red Day Facebookpagina.

Meedoen is simpel. Draag ook alle vrouwen een warm hart toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.