vrijdag 20 juni 2014

Happy T-shirt day!

T-shirt liefhebbers opgelet! Morgen 21 juni is het weer zover, de 7de jaargang van de Internationale T-shirtdag. De dag dat je viert dat je graag een T-Shirt draagt. En welke, dat maakt natuurlijk niets uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een shirt met een superheld, een T-shirt van je vriendje aantrekken of er eentje zelf ontwerpen. Want via Spread Shirt maak je eenvoudig en snel de allerleukste T-shirts!



T-vorm
Het T-shirt dankt zijn naam aan de typische vorm van de mouwen en het shirt zelf. Uitgespreid vormt dit namelijk de letter T. In het begin werd het een T-shaped shirt genoemd, maar al gauw raakte de verkorte versie in zwang en werd het T-shirt genoemd.

Onderhemd
Wist je dat het T-shirt eigenlijk een onderhemd is? Heel vroeger was het een wit of crèmekleurig shirt met mouwtjes dat onder de kleding werd gedragen. Bijvoorbeeld onder de overall of trui om zo het zweet op te vangen. Een T-shirt heeft een zogeheten rondgebreide romp (geen naden aan de zijkant) en dat is eigenlijk nog steeds de link met ondergoed. Hoewel we nu nog steeds graag een T-shirt onder de kleding dragen als hemd, zie je het echter vaker als een stuk bovenkleding. Leuk met shorts of een spijkerbroek.

Tot op de heup
Het klassieke T-shirt heeft een lengte tot op de heup. Er zijn echter ook langere varianten en kortere exemplaren (de zogeheten crop top) verkrijgbaar. Voor dames zijn er ook T-shirt dresses: een verlengd T-shirt tot op de knie. De stof is hetzelfde en lekker comfortabel.

Kleurrijk
Het fijne aan T-shirts is dat ze in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn, maar ook met verschillende designs. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het wel op een T-shirt zetten. Vier T-shirt day daarom met je favoriete shirt! En kijk ook op T-shirtday.com voor tips om deze feestdag mee te vieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.