zaterdag 21 juni 2014

Bijzondere baby’s

Gisteren ontving ik heel bijzonder nieuws uit DierenPark Amersfoort: tijgerin Angara is bevallen van drie tijgerwelpjes. In de nacht van 20 juni tussen 1 en 4 uur werd de drieling in het nachtverblijf onder toeziend oog van de webcam. Via deze welpcam kun je de drieling en mama tijger bekijken. De kleintjes zijn al liefdevol gewassen door moeders en ze hebben gedronken. De eerst komende weken zullen de kleintjes binnen in de kraamkamer verblijven. Met zeven weken mogen de kleintjes met mama naar buiten. Papa Ilya zal voorlopig geen kennismaken met zijn kroost: dit gebeurt pas als de tijgerwelpjes drie maanden zijn.



(foto’s: DierenPark Amersfoort)


Wil je meer zien? Kijk dan op de Welpcam.

Wereld Giraffen dag
Vandaag is het Wereld Giraffen dag! De langste dag van het jaar staat helemaal in het teken van het langste landdier. Vandaag staan we extra stil bij deze mooie dieren – en het feit dat de populatie in het wild drastisch aan het afnemen is. In GaiaZOO wordt deze dag ook nog eens met een geboorte gevierd. De kleine werd gisteren op klaarlichte dag onder toeziend oog van de bezoekers geboren. Dat is heel bijzonder: want doorgaans worden giraffen (net als andere wilde dieren) in de nacht of vroege ochtend geboren. De kleine staat nog in de stal, maar zal wellicht ook snel naar buiten komen. (foto: GaiaZOO)

Gorillatweeling 1 jaar
Vrijdag 13 juni was het groot feest in Koninklijke Burgers’ Zoo, de gorillatweeling van N’Gayla zijn 1 jaar oud geworden. Dat is op zich niet bijzonder, maar wel dat mama N’Gayla haar tweeling helemaal alleen heeft opgevoed, zonder hulp van mensen. En dat is een Europese primeur! Tweelingen komen sowieso al zelden voor, sinds 1962 zijn er slechts 10 tweelingen in alle Amerikaanse en Europese dierenparken geboren (dit is inclusief de tweeling uit Arnhem). Alleen in de Amerikaanse Atlanta Zoo slaagde een gorilla mama erin om haar tweeling alleen groot te brengen, zonder mensen. De tweeling N’Kato (het mannetje) en N’Hasa (het vrouwtje) is twee-eiig, waardoor ze gelukkig goed uit elkaar te houden zijn. (foto: Burgers’ Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.