maandag 30 juni 2014

Je eigen WK feestje

Ja! Na een zeer, zeer spannende wedstrijd gisteren is het Nederlands Elftal weer een rondje verder tijdens het WK in Brazilië. Hoewel de wedstrijden al groots gevierd worden in de verschillende binnensteden, met dj’s, grote schermen of knus in het café, worden er thuis ook steeds meer WK feestjes gevierd. En met het mooie weer dat is voorspeld voor het komende weekend kan het meteen een tuinfeestje zijn.



Wie nodig je uit
Tja, dat is natuurlijk geheel aan jou, maar het leukste is het natuurlijk met vrienden en familie die ook van voetbal houden. Vraag de niet voetballiefhebbers of ze zin hebben om te komen en dan misschien wel voor de volle borden en glazen willen zorgen?

Barbecue
Haal de barbecue maar uit de schuur (als je dit nog niet hebt gedaan) en maak hem maar grondig schoon. Met mooi weer is het altijd lekker om een hamburger te bakken, laat staan als je met vrienden of familie naar het voetbal wil kijken. Het is lekker en bovendien snel klaar.

De opstelling
Om te zorgen dat iedereen de televisie goed kan zien, is het leuk om – mits je er ruimte voor hebt – een tribunetje te maken in je huis met stoofjes of kussens voor de bank en hoge stoelen achter de bank. Zo kan iedereen genieten van het spel – en elkaar makkelijk bij ieder doelpunt in de armen vallen!

Het tenue
Een WK feestje is pas echt compleet als iedereen iets oranje aantrekt. Iedereen heeft wel een T-shirt, pruik, de Beessies van het vorige WK, een hoed of pet in de kast liggen. Of trek je outfit van Koningsdag aan. Ook geen probleem. En dames: een oranje jurkje of een leuke nailart in Nederlandse stijl mag natuurlijk ook. Er is volop make-up en dergelijke verkrijgbaar.

WK klaar
Je hoeft het huis natuurlijk niet oranje te schilderen om te laten zien dat je voor Oranje bent (het mag natuurlijk wel), maar met vlaggetjes en posters kom je ook al een heel eind. Heb je geen oranje of rood-wit-blauwe versieringen in huis? Bij de meeste woonwarenhuizen (Action, Xenos, Blokker en Hema) kun je ze nog volop krijgen.

Of Nederland nog een rondje verder gaat, dat zien we aankomende zaterdag. Maar aan je WK feestje zal het zeker niet liggen. Hup Holland Hup!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.