maandag 2 december 2013

Pakjesavond! Ben jij er al klaar voor?

Nog maar 3 nachtjes slapen en dan is het eindelijk zo ver! Pakjesavond! Het heerlijk avondje is gekomen! Het avondje van Sinterklaas. Tijd voor veel plezier, pepernoten die door Zwarte Piet door de kamer worden gegooid, een bezoek van Sinterklaas en natuurlijk een grote, hele grote zak met cadeautjes! Menig kinderhart klopt al sneller bij de gedachte alleen al. Ook bij grote kinderen, want wat zou er toch in de zak zitten? Of klopt jouw hart sneller van de Sinterklaasstress?



Last minute shoppen
Op tijd beginnen met het uitzoeken van cadeautjes is natuurlijk een manier om de Sinterklaasstress te vermijden. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om bijtijds te beginnen en ren je op Sinterklaasavond toch nog even een winkel in voor een last minute cadeautje. Ben jij een last minute shopper? Probeer dan zoveel mogelijk cadeautjes in dezelfde winkel te kopen. Dat scheelt tijd en kun je rustig nadenken wat je nu precies aan iemand wil geven. Neem ook een pen en kladblokje mee, zodat je kunt bij houden wat je al gekocht hebt.

Lekkernijen
Heb je alle cadeaus door Zwarte Piet in huis laten verstoppen? Dan wordt het tijd om het huis klaar te maken voor het grote feest. Bij winkels als Xenos, Action, Blokker en Hema kun je voor ieder budget leuke papieren bordjes, vrolijke ‘Welkom Sinterklaas’ vlaggen en tafelkleedjes vinden om het huis in Sinterklaassfeer te brengen. Bovendien zal de Goed Heiligman dit zeker weten te waarderen mocht hij je huis met een persoonlijk bezoek verblijden. Omdat Pakjesavond best wel hectisch is, is het handig om alles klaar te zetten. Dus ook het snoepgoed, de gevulde speculaas en natuurlijk de warme chocomelk. En zorg naast al het zoets ook voor een hartig hapje, zoals een salade, chips, popcorn en een kopje soep.

Stuiterballetjes
Kinderen zijn vaak helemaal hyper op Pakjesavond. Om hun wild geraas wat te temmen, is het verstandig om je stuiterballetjes bezig te houden. Organiseer bijvoorbeeld een kleine Pietendisco en draai vrolijke, dansbare Sinterklaasmuziek. Is de energie een beetje op, dan kun je wat rustigere activiteiten voorstellen, zoals liedjes zingen, kleuren (bereid je voor en print wat Sinterklaaskleurplaten uit) of meehelpen met hapjes maken. Zolang kinderen lekker bezig zijn, zal de spanning onder controle blijven.

Hoort wie klopt daar kinderen!
Heb je alles klaarstaan? Zitten je kinderen allemaal even recht? Is de hele familie aanwezig? Dan is het tijd dat Sinterklaas en Zwarte Piet mogen komen. Veel plezier met alle cadeaus en natuurlijk gedichten. Want Pakjesavond is pas echt compleet met een vrolijk gedicht.

Gedichtenservice
Bij het Heerlijk Avondje horen natuurlijk ook gedichten. De een rijmt er lustig op los (al dan niet met rijmhulp of –woordenboek), terwijl de ander worstelt om twee regels op papier te zetten. Dan is het wellicht handig om gebruik te maken van een gedichtenservice. Omdat rijmen en dichten – net als schrijven – bij mij onderhand vanzelf gaat, schrijf ik ook Sinterklaasgedichten (en andere gelegenheidsgedichten) op aanvraag. Voor € 5,- schrijf ik een origineel gedicht (dus zonder gedichtengenerator) van minimaal 12 regels, maximaal 20 regels. Laat me weten voor wie het gedicht is, wat het cadeau is en vertel een stukje over de persoon in kwestie. Voor 1 uur op 5 december heb je het gedicht vervolgens per e-mail in huis. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op: berry.denijs@gmail.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.