woensdag 10 april 2013

De neushoorn trekt aan de bel

De neushoorn is geen grondstof voor een armbandje, geen ingrediĆ«nt voor een medicijn voor potentie en zeker geen dier om kunstvoorwerpen van te maken. Het Wereld Natuur Fonds strijdt tegen deze (en andere) wildlife crime met man en macht. Zo zijn er speciale rangers die stropers moeten tegenhouden in Afrika en zet men in India ecodrones in. Hoewel heel veel dieren ermee worden gered, komen er toch steeds trieste berichten binnen. Eerst was er heuglijk nieuws: er was in India een kleine geboren. Maar een paar dagen later liet men al horen dat de moeder door stropers om haar hoorn was gestroopt…



Adopteren
Gelukkig is de kleine neushoorn door het team van het WNF gevonden en wordt het gevoed en verzorgd in de hoop zo de overlevingskansen van het dier te vergroten. Er zijn steeds minder neushoorns in de wereld en we mogen deze mooie dieren niet verliezen. Je kunt al heel eenvoudig je steentje bijdragen door symbolisch een neushoorn te adopteren. Net als bij de olifant en ijsbeer kun je een neushoorn symbolisch adopteren via het WNF. Je kunt kiezen uit een standaardpakket met een foto en certificaat en natuurlijk voor een luxepakket met informatie, certificaat en leuke knuffel.

Wil je meer weten over hoe jij de neushoorns kunt helpen? Kijk dan op wnf.nl/wildlife_crime. Hier kun je ook meer lezen over waar je op moet letten wanneer je in het buitenland sieraden, kunst of gebruiksvoorwerpen aanschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.