vrijdag 19 april 2013

Oud & Nieuw: combineer je garderobe

Macklemore heeft een grote hit met de Thrift Shop en dat is niet zo vreemd: tweedehands (ook wel vintage of retro genoemd) is helemaal hip. Vooral als je bedenkt dat veel mensen niet heel veel geld hebben om ieder seizoen een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen. Ben jij niet zo van de tweedehandsjes, maar ben je wel lief voor je ‘oude kloffie’, dan kun je heel eenvoudig met een paar nieuwe items hip en trendy voor de dag komen.



Back to basics
Wat moet je nu eigenlijk echt in je kast hebben hangen? In ieder geval een nette broek, jeans, een jurkje en natuurlijk een aantal tops, waaronder een blousje. Een goede, mooie jeans is nooit ‘uit’, dat geldt ook voor een broek in zwart of grijs. Basic kleuren zoals zwart, wit en grijs zijn overigens goed te combineren met felle kleuren en leuke accessoires. Daarom is voor dames the little black dress nooit uit de mode. Met basics kun je eindeloos combineren, zonder dat iedereen door heeft dat je steeds hetzelfde aan hebt. Hoe? Met accessoires natuurlijk.

Pimp je outfit
Basic outfits verander je iedere keer weer door middel van accessoires. Ook hier kun je wat basics voor in huis halen of gewoon meegaan met de huidige trends. Stel je bijvoorbeeld voor dat je je favoriete jeans draagt met een zwart, basic topje. De ene keer stijl je deze af met smaragdgroene accessoires voor je oorbellen, ketting en tas omdat je sportief maar elegant voor de dag wilt komen. De dag erop gebruik je alleen knalgele accessoires of juist van die vrolijke uiltjes en zie het geheel ander effect. Dit geldt ook voor een andere tas, sjaals en natuurlijk hoedjes of petten. Experimenteer hier eens mee. Heb je een klein budget? Kies dan er dan voor om meer uit te geven aan accessoires dan aan trendy kleding. Leuke accessoires vind je bijvoorbeeld bij Accessorize, Six en Lucardi.

Kleurrijke nagels
Het klinkt misschien gek, maar je nagels kun je ook onderdeel maken van je outfit. De nagellak is dan je fashion accessoire. Net als met sieraden of sjaals kun je door middel van andere kleuren nagels een heel andere jij creëren. Ook is het leuk om je nagels in de kleur van je accessoires te lakken. Dit jaar is smaragd groen (een soort donker turquoise) helemaal in. Combineer deze eens met een zilveren ring aan je vinger met daarin een zelfde kleur (het hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn) steen of juweel erin. Deze lente en zomer kun je als je van gekke kleuren houdt je hart helemaal ophalen. Maar natuurlijk blijven klassiekers zoals rood en roze ook helemaal in.

Kleurrijk & dierenprintjes
Net als vorig jaar zien we veel kleur in het straatbeeld, gecombineerd met dierenprintjes. Heb jij je animaltastic shirts en kleurrijke broeken of rokjes van vorig jaar nog in huis? Dan zit je daar alvast helemaal goed mee. Combineer je shirt van vorig jaar anders met een knalroze broek van dit jaar. Of kies voor een nieuwe top met een ‘oude’ broek. Naast dierenprints zijn ook grafische prints helemaal in of romantische vintage afbeeldingen. Ook zien we dit jaar subtiel geplaatste studs en pailletten terug in tops en zelfs broeken, net als vorig jaar.

Eigenlijk geldt voor dit seizoen: shop slim, kies een paar eye catchers en experimenteer met verschillende accessoires. En natuurlijk: have fun!


Basic jeans (Esprit), trendy panter top (M&S), diverse accessoires (Accessorize, afbeelding wijkt qua verhoudingen af van de werkelijkheid), smaragd groen (Sally Hansen, L'Oréal & Essie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.