donderdag 6 juli 2017

Zomeruitjes: lekker naar de dierentuin

Jawel: de zomervakantie staat voor de deur. De musea, pretparken en dierentuinen van Nederland (om maar een paar attracties en uitjes te noemen) maken zich al klaar voor weken vol zomerpret. En met kortingen via acties van de Jumbo, Kruidvat, HEMA, het Land van ANWB en dergelijke kun je met een gerust hart meerdere uitjes plannen. Want er is weer heel veel te doen in Nederland. Zoveel dat ik niet eens alles hier in dit artikel kan noemen. Vandaag zet ik de leukste dierentuinuitjes op een rij. Mis je hier je favoriete uitje? Kijk dan sowieso op hun website of ze leuke activiteiten hebben gepland. Fijne vakantie vast allemaal! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Yelloh Village La Plage, Bretagne 2016)

DierenPark Amersfoort
In DierenPark Amersfoort ga je in ieder geval genieten van het nieuwe leeuwenverblijf. Dit wordt zaterdag 8 juli feestelijk geopend. Het imposante mannetje Dukat en de drie dames uit GaiaZOO kunnen vast niet wachten om het verblijf te verkennen. En: ZOO’n ZOOmer komt terug. Vanaf 8 juli tot en met 3 september is het weer genieten van het strandje, de barbecue, te gekke speurtochten met de Rangers en op 10, 11, 12 en 13 augustus komt het Foodtruckfestival weer terug! Dat wordt smullen. (foto: DierenPark Amersfoort)

Burgers’ Zoo
Kom vanaf 12 juli genieten van de nieuwe Mangrove in Burgers Zoo en ontdek hoe sierlijk de zeekoeien zwemmen bij het grote panorama raam. Van 8 juli tot en met 27 augustus geniet je van Zoë & Silos – De Mangrove Musical. Deze wordt opgevoerd in het Auditorium van de dierentuin. Ook geniet je tot en met 3 september van het World Street Painting Festival 2017 in de Arnhemse Binnenstad. De straatschilderijen staan in het teken van een nauwe samenwerking tussen de dierentuin en de stad. (foto: Burgers’ Zoo)

Libéma parken
In de Libéma parken valt ook veel te beleven. Te beginnen bij de opening van het nieuwe giraffenverblijf op 8 en 9 juli in ZooParc Overloon. De giraffen gaan het verblijf delen met de Brazzameerkatten. Bezoek ook zeker deze zomer Safaripark Beekse Bergen. Je kan de zeeleeuwen spotten op de hun strandjes langs de wandelsafari en het Kongo plein. Maar ook een geheel vernieuwde route volgen met de bus- of autosafari! Ook zijn er onlangs leeuwenwelpjes (drie dametjes) geboren in het park. In Dierenrijk ga je natuurlijk op bezoek bij de baby zeehond, baby oehoe en baby lynx. Van 15 tot en met 22 juli geniet je in het park ook van de Viespeukenweek. Er zijn allemaal uitdagende spelletjes, je mag vies worden en… vies eten. Durf jij een frikandel met meelwormen te eten? Is dat je iets te spannend, ga dan lekker naar AquaZoo Friesland. Op 15 en 16 juli wordt daar feestelijk het nieuwe krokodillenverblijf geopend in deze gezellige dierentuin. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Dierenrijk)

Apenheul
In Apenheul is het altijd leuk tijdens de zomervakantie. Vooral met een apenspotpakket. Op 20 juli is het park ook in de avonduren geopend. Hiervoor schaf je een apart kaartje aan. Samen luister je tussen de apen naar de mooiste voorleesverhalen, ook over aapjes. En dat terwijl de orang-oetans meeluisteren en de doodshoofdaapjes nieuwsgierig op je schouder komen zitten. Het Voorleesavontuur start om 18:30 en eindigt om 21:00 uur. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.