dinsdag 11 juli 2017

Zomeruitjes: lekker naar pretpark & museum

Regio Midden-Nederland is met zomervakantie! Aan het einde van de week gaat regio Zuid en regio Noord mag op 22 juli met vakantie. In de zomervakantieperiode van 8 juli tot en met 3 september is er per regio natuurlijk veel te doen. Ook zijn er verschillende landelijke uitjes die de gehele zomerperiode speciale activiteiten organiseren. Vorige week donderdag zette ik een groot aantal dierentuinuitjes voor de vakantie op een rijtje. Vandaag is het tijd voor een greep uit de vele pretpark en museumuitjes. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Albi, Frankrijk)

Amusementspark Tivoli
Een van de grootste speeltuinen met verschillende attracties van Nederland is Amusementspark Tivoli. Speciaal voor de zomervakantie tot en met 22 oktober 2017 kun je genieten van hoge korting op het gezinsabonnement. Dat betekent dat je speciaal voor de zomervakantie geen € 155 betaalt voor het hele gezin maar € 99,95. Tijdens de vakantie wandelen Tiffi en Toffi rond in het park. Zij treden ook dagelijks op in de parkshow Tiffi & Toffi’s Jungle avontuur. (foto: Amusementspark Tivoli)

Naturalis
Ga deze zomer op expeditie met Naturalis . Samen met het hele gezin ga je als echte onderzoekers van alles ontdekken over de natuur om ons heen en ver over de grenzen. Zo kun je een duik nemen in de oceaan, bergen beklimmen in Borneo en het Amazonegebied verkennen. Tijdens je ontdekkingstocht ontdek je verschillende stukken uit de collectie van Naturalis. En als je er dan toch bent, bezoek je natuurlijk Trix de T-rex. (foto: Naturalis)

Museum Speelklok
Pinokkio is een zeer geliefd en bekend sprookje, maar zoals het vertelt wordt in Museum Speelklok is weer heel uniek. Kom daarom op woensdag, zaterdag en zondag naar het museum en beleef het Italiaanse sprookje op een heel andere wijze. Diverse muziekinstrumenten spelen een rol tijdens het verhaal. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer 40 minuten. Aanvang is 15:00 uur. Voor de voorstelling betaal je € 2 toeslag op de toegangsprijs. (foto: Museum Speelklok)

Afrika Museum
Zin om lekker met klei en leem aan de slag te gaan? Dan ga je deze zomer naar het Afrika Museum. Samen met de andere bezoekers bouw je een lange muur van leem die je ook met Afrikaanse symbolen gaat decoreren. Maar er is meer te doen. Neem een modderbad en emmerdouche of geniet van Afrikaanse muziek op zondag. Het zomerprogramma is iedere week van woensdag tot en met zondag, met uitzondering van de Nijmeegse Vierdaagse. (foto: Afrika Museum)

Efteling
Symbolica is open in Efteling! Deze nieuwe attractie is een Paleis vol fantasie. Je zal je ogen uitkijken! En als je er dan toch bent, geniet je uiteraard ook van alle andere attracties van het sprookjespark. Doordeweeks is het park in de zomermaanden tot 20:00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23:00 uur! Op vrijdag en zaterdag barst het feest weer los met het Negen Pleinenfestijn. Geniet van muziek, lekker eten en attracties die de hele avond openblijven. Dat wordt weer volop genieten. (foto: Efteling)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.