maandag 18 november 2013

Gojibes: superfruit uit de Himalaya

Het Himalaya gebergte is een bijzonder bergpartij. Het is ook het decor voor diverse mooie planten en vruchten. Tussen de rotsen op de meest arme grond, verscholen tussen de valleien gedijt de boksdoorn het beste. Deze mooie struik heeft prachtige paarse bloemen en krijgt later ovale feloranje bessen. Voor de voedselindustrie worden de bessen ook op andere plekken in de wereld geteeld, maar wel op biologische wijze.



Superfood!
Goji bessen behoren tot de categorie superfood en bevatten heel veel voedingsstoffen, zoals vitamine B1, B2, B6 en E. Daarnaast zijn ze rijk aan sporenelementen, aminozuren, eiwitten en antioxidanten. Vooral de gedroogde bessen zijn rijk aan al deze voedingsstoffen in hoge concentraties.

Lekker in de yoghurt
De gedroogde oranje bessen kun je wellen, maar dat is niet nodig, want ook in gedroogde vorm zijn ze heel lekker. De frisse zoetzure smaak doet het goed in yoghurt, kwark en muesli, maar ook in een pittige rucola salade met fetakaas. Een klein handje bessen is al voldoende. In reformwinkels en verschillende drogisterijen kun je gedroogde gojibessen kopen. Op de verpakking kun je vaak een link naar recepten en de wijze waarop je de bessen kunt gebruiken vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.