maandag 11 november 2013

Tips bij neusverkoudheid

Loopneuzen, verstopte neuzen, te droge neuzen… Een neusverkoudheid kan best vervelend en vooral vermoeiend zijn. Gelukkig gaat een gewone neusverkoudheid met een week wel weer over, maar soms ontstaat er keelpijn bij (omdat je ineens door je mond naar adem ligt te happen). Daarom een paar tips om sneller van je neusverkoudheid af te komen.



Het juiste snuiten
Te beginnen bij het juiste snuiten. Bij een loopneus zou het beter zijn om het snot op te halen, maar soms wil je gewoon liever snuiten. Dit geldt echter ook voor een verstopte neus, maar daarbij is het snuiten een stuk moeilijker. Om te voorkomen dat het verkoudheidsvirus in je neus door geperst wordt naar je bijholtes, moet je met beleid de neus snuiten. Houdt hierbij de mond open en snuit rustig, zonder al te veel druk te zetten, de neus leeg. Gebruik bij voorkeur wegwerpzakdoekjes.

Loopneus
Wanneer je tijdens een neusverkoudheid last hebt van een loopneus, dan ben je eigenlijk gezegend met de makkelijkste vorm van neusverkoudheid, aangezien het snot eenvoudig uit de neus te verwijderen is. Let wel dat je genoeg zakdoekjes bij je hebt en snuit met beleid.

Verstopte neus
Kun je niet snuiten en heb je een vol gevoel in de neus? Dan heb je last van een verstopte neus. Bij een verstopte neus kun je beter het slijmvlies helpen oplossen. Hiervoor kun je een neusspray (of neusdruppels) gebruiken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, van zoutoplossing tot kamillebloesem. Kies er eentje die bij je past en lees goed de bijsluiter. Je kunt overigens ook zelf een zoutoplossing maken van lauwwarm water met een beetje (zee)zout erin. Dit kun je via een lepeltje per neusgat opsnuiven (niet het gehele glas overigens) om zo het slijmvlies te verdunnen. Ben je niet zo van de neussprays, dan helpt het ook om te stomen met kamille of de borst in te smeren met inhalatiezalf met eucalyptus.

Droge neus
Je hoort het niet vaak, maar tijdens een verkoudheid kun je ook last hebben van een hele droge neus. Je krijgt dan eenvoudiger een bloedneus en hebt last van korstjes. Dan is het verstandig om veel water te drinken (iets wat tijdens een verkoudheid altijd goed is) en Cinuforce neusspray Droog neusslijmvlies en korstjes van A.Vogel te gebruiken. Ook handig als je in zeer droge ruimtes werkt of verblijft (zoals in het vliegtuig). Cinuforce neusspray Droog neusslijmvlies en korstjes is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik daarom de bijsluiter goed door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.